Srijeda, 17 srpnja, 2024

Donacija Evropske unije: U Bosnu i Hercegovinu stiglo 38 najkvalitetnijih respiratora

Preporučeno

– Radi se o pomoći u vrijednosti od 1,3 miliona eura. Radi se o 38 najkvalitetnijih respiratora i 20 uređaja za ultrazvuk – pojasnio je šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini

Ušli smo u peti mjesec borbe protiv koronavirusa, on nam je pokazao da se svako može zaraziti i da ne poznaje granice, kazao je šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johan Satler (Johann Sattler), piše “Dnevni avaz”.

Upravo se čita:  U koje države građani BiH mogu ući sa ličnom kartom? Ako vam ističe pasoš, dobro je znati ovo!

Dodao je da je upravo iz tog razloga danas ovdje u Sarajevu prilikom isporuke značajne količine pomoći.

– Radi se o pomoći u vrijednosti od 1,3 miliona eura. Radi se o 38 najkvalitetnijih respiratora i 20 uređaja za ultrazvuk – pojasnio je Satler.

Foto: Avaz

Prema njegovim riječima, EU je najveći trgovinski partner BiH, kao i najveći investitor.

Upravo se čita:  I danas crveno upozorenje za BiH: Temperature do 42 stepena

– Radit ću vrlo naporno kako bi pomoć nastavila stizati u BiH. Ostajemo uz Vas i građane ove zemlje. BiH je na putu ka EU, unazad 15 godina taj proces bio je spor, ali svjedočimo novoj energiji. Primjer izbora u Mostaru to dokazuje. Iskoristit ću priliku da se zahvalim našim partnerima, a prije svega UNDP-u. Posebna čast mi je da nam se danas pridružila ministrica Bisera Turković koja je jako angažirana na evropskom putu – poručio je Satler.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je došlo do lančane havarije na Balkanu 21. juna: Sve je počelo prekidima na dva dalekovoda

Evropska mreža operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E) objavila je da se lančana havarija 21. juna dogodila po iskakanju...

Još vijesti za vas