Subota, 22 lipnja, 2024

Došao na granicu u “mečki” skupljom od stana, kad su carinici pogledali šta ima unutra sve su mu zaplijenili: Oduzeti predmeti u vrijednosti od čak 174.000 eura

Preporučeno

Na ulazu u Srbiju nije prijavio automobil vrijedan 169.000 eura za koji nije posjedovao adekvatnu dokumentaciju.

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš privremeno oduzeli luksuzni džip i firmiranu jaknu, čija je ukupna vrijednost procenjena na gotovo 174.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaz u zemlju pristigao džip ”Mercedes Benz G400D” kojim je jedan putnik iz Švedske krenuo ka Srbiji.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji eksplozije: Ovo su ubijeni škaljarci u Cetinju
Foto: Carina.rs

Međutim, on na ulazu u susjednu zemlju nije prijavio automobil vrijedan 169.000 eura za koji nije posejdovao adekvatnu dokumentaciju.

Jaknu platio skoro 5.000 eura

Tokom detaljnog pregleda, carinici su u prtljagu pronašli i novu, mušku jaknu svjetski poznate marke koju takođe nije prijavio iako je imao račun iz koga se vidi da je plaćena 4.900 eura.

Upravo se čita:  U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Pošto je bio u obavezi da prijavi sve vrijedne predmete koje nosi sa sobom, a to nije učinio, pomenuti putnik se našao u prekršaju čiji ishod može biti novčana kazna i zaštitna mjera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Direktor Elektroprivrede BiH nema dobre vijesti: Ispadi, puput jučerašnjeg kolapsa, mogući su i ubuduće!

Neviđeni kolaps elektroenergetskog sistema - na dva sata paralizirana Bosna i Hercegovina, Crna Gora i dio Hrvatske... O uzrocima...

Još vijesti za vas