Subota, 2 ožujka, 2024

Dragan Čović komentirao rezoluciju EPP-a, “legitimno predstavljanje” nije ni spomenuo

Preporučeno

Čović je nakon usvajanja Rezolucije komentirao njen sadržaj ni ne spomenuvši brisanje pojma “legitimno predstavljanje”.

– Tekst rezolucije o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine na kongresu EPP-a u Rotterdamu prepoznaje ključni historijski trenutak i izazove s kojima se suočava Bosna i Hercegovina – ovako je jučer usvojenu “Hitnu rezoluciju o izbornoj reformi u BiH”, iz koje je na Kongresu Evropske narodne stranke u potpunosti izbačen pojam “legitimnog predstavljanja”, komentirao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Predsjednik HDZ-a BiH je također prisustvovao kongresu EPP-a u Rotterdamu, a nakon usvajanja Rezolucije komentirao je njen sadržaj ni ne spomenuvši brisanje pojma “legitimno predstavljanje”.

“EPP je pozvao na žurnu reformu izbornog zakonodavstva u skladu s međunarodnim presudama i odlukama Ustavnog suda BiH, uključujući ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, kao nužan preduvjet za političku stabilnost i evropsku budućnost Bosne i Hercegovine. EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH”, dodao je Čović.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Podsjećamo, Kongres Evropske narodne stranke (EPP) usvojio je jučer prijedlog “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH”, ali je iz nje izbacio HDZ-ov prijedlog “legitimnog predstavljanja”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas