Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dragan Čović poslao poruku iz Livna: Onima koji žele praviti fildžan države poručujem vrlo jasno nek je prave na nekim drugim prostorima

Preporučeno

Čović je pojasnio kako su Hrvati kao konsitutivni narod u Bosni i Hercegovini jedinstveni i da nema nikakvog političko razdora unutar ovog naroda.

Na obilježavanju godišnjice odbrane Livna, Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i HNS-a govorio je o izmjenama izbornog zakona, položaju hrvatskog naroda ali i o drugim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini.

– Onima koji žele praviti fildžan države poručujem vrlo jasno nek je prave na nekim drugim prostorima, kazao je Čović koji ne odustaje od izmjena izbornog zakona i zakazivanja hitne sjednice Doma naroda PS BiH o ovoj temi.

Upravo se čita:  Dodik u nekarakterističnom stilu: Imam nadu da će se BiH održati, RS je prihvatila Dejton

Pojasnio je i kako su Hrvati kao konsitutivni narod u Bosni i Hercegovini jedinstveni i da nema nikakvog političko razdora unutar ovog naroda.

– Ovo nije vrijeme za igrokaze, bilo čije, bilo kakve politike. Ko god da je taj koji motivira na igrokaze, pokušava dijeliti hrvatski narod, nikad više neće imati za to mjesta. Pluralizmu su otvorena vrata maksimalno i među Hrvatima kao i među svima, ali niko više nema pravo dijeliti hrvatski narod, ni Posavine ni Središnje Bosne i naše Hercegovine, kazao je Čović, prenosi N1.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo