Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dragan Lukač: Ne bojte se EUFOR-a!

Autor:Agencije

Preporučeno

On je naveo da EUFOR u Bosni i Hercegovini treba da bude s ciljem bezbjednosti i stabilizacijskih snaga, što jeste njihov mandat, te na taj način treba i da se ponašaju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da građani nemaju razloga da budu zabrinuti zbog prisustva pripadnika EUFOR-a na ulicama Banjaluke niti da se osećaju ugroženima.

Upravo se čita:  Dodik optužio Baerbock da je dezinformisala Blinkena: Ja branim dokument koji ste vi pisali

“Mislim da nema nikakvog osnova za bilo kakvu bojazan niti strah od rata. To u BiH neće, ne može i ne smije da se desi. Niko ne smije tome da doprinese”, kazao je Lukač za RTRS.

On je naveo da EUFOR u Bosni i Hercegovini treba da bude s ciljem bezbjednosti i stabilizacijskih snaga, što jeste njihov mandat, te na taj način treba i da se ponašaju.

Upravo se čita:  Advokat Adamović odgovorio: Evo kada će Dodik prvi put sjesti na optuženičku klupu

Entitetski ministar je podsjetio da EUFOR, u okviru mandata u državi, ima mogućnost da budu prisutan, sa snagama za koje one procijene da su potrebne.

“EUFOR je u različitim oblicima poslije rata prisutan na našim ulicama. Nekada sa mnogo većom tehnikom, borbenim vozilima, helikopterima, danas sa nekim manjim džipovima. Oni u svom mandatu, koji vuku iz Dejtonskog sporazuma, imaju mogućnost da budu prisutni u BiH, i da procijenjuju sa kolikim snagama da budu tu”, zaključio je ministar unutrašnjih poslova RS.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo