Srijeda, 22 svibnja, 2024

Dragan Mektić nakon oslobađanja od optužbi: “Najveći uzrok krize u BiH je korumpirano Tužilaštvo. Sve treba resetovati…”

Preporučeno

Nakon što su danas prvostepenom presudom Suda BiH oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti prilikom provođenja projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i Edin Garaplija obratili su se kratko medijima ispred Suda BiH.

Dragan Mektić je kazao da je imao potpuno povjerenje u Sud BiH te da je ovo za njega bila potpuno očekivana presuda, prenosi Oslobođenje.

Upravo se čita:  Nova kapitulacija Milorada Dodika: Predsjednik SNSD-a odustaje od Izbornog zakona RS?

Podsjetio je na svoju izjavu prije početka postupka u kojoj je kazao da je ovo sve “politički montiran proces”.

– Bit ću malo sada i bezobrazan i vulgaran, montirano od propale glavne tužiteljice Gordane Tadić samo zato što sam se za vrijeme svog minstarskog mandata kritički odnosio prema radu Tužilaštva i rekao da su korumpirani, kriminalizovani i da su pod teškim političkim uticajem – kazao je Mektić.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

Dodao je da su pod uticajem, prije svega, SNSD-a i HDZ-a koji, kako kaže, stoje iza ovog postupka koji traje već više od dvije godine.

Pogledajte izjavu Dragana Mektića u nastavku:

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas