Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Dragan Mektić nakon oslobađanja od optužbi: “Najveći uzrok krize u BiH je korumpirano Tužilaštvo. Sve treba resetovati…”

Preporučeno

Nakon što su danas prvostepenom presudom Suda BiH oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti prilikom provođenja projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i Edin Garaplija obratili su se kratko medijima ispred Suda BiH.

Dragan Mektić je kazao da je imao potpuno povjerenje u Sud BiH te da je ovo za njega bila potpuno očekivana presuda, prenosi Oslobođenje.

Upravo se čita:  Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

Podsjetio je na svoju izjavu prije početka postupka u kojoj je kazao da je ovo sve “politički montiran proces”.

– Bit ću malo sada i bezobrazan i vulgaran, montirano od propale glavne tužiteljice Gordane Tadić samo zato što sam se za vrijeme svog minstarskog mandata kritički odnosio prema radu Tužilaštva i rekao da su korumpirani, kriminalizovani i da su pod teškim političkim uticajem – kazao je Mektić.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

Dodao je da su pod uticajem, prije svega, SNSD-a i HDZ-a koji, kako kaže, stoje iza ovog postupka koji traje već više od dvije godine.

Pogledajte izjavu Dragana Mektića u nastavku:

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo