Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Drama na sjednici UO KCUS: Sklonili tačku o Sebiji Izetbegović s dnevnog reda

Autor:N1

Nemojte propustiti

Vlada KS ranije je zadužila Brčić da inicira raspravu na UO KCUS o legalnosti ostanka Izetbegović na mjestu direktorice s obzirom na to da ona više ne ispunjava uslove.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas se trebalo raspravljati o nekoliko zanimljivih tačaka, između ostalog i o ostanku Sebije Izetbegović na mjestu direktorice KCUS-a. No, prema svemu sudeći do toga danas neće doći.

Upravo se čita:  Žena iz BiH nasjela na prevaru, 2.500 eura poslala lažnom američkom vojnik

Naime, kako je za N1 potvrdila Lejla Brčić Upravni odbor KCUS-a je sa dnevnog reda skinuo tačku koja se ticala Sebije Izetbegović. U kratkoj izjavi za naš portal Brčić je kazala da je napustila sjednicu.

“Kao predstavnica KS koja sam i tražila tu posljednju tačku dnevnog reda. Međutim, glasala sam protiv takvog dnevnog reda (bez posljednje tačke) i napustila sjednicu. Jasmin Kapetanović, predsjednik Upravnog odbora, je kazao kako se ne ispunjavaju uslovi za jovu tačku dnevnog reda”, kazala nam je Brčić.

Upravo se čita:  Njemačka mijenja propise od 1. augusta, slijedi li egzodus ovog zanimanja iz BiH?

Podsjetimo, Vlada KS ranije je zadužila Brčić da inicira raspravu na UO KCUS o legalnosti ostanka Izetbegović na mjestu direktorice s obzirom na to da ona više ne ispunjava uslove.

Kada je riječ o Sebiji Izetbegović bitno je napomenuti da je ona ostala bez zvanja magistra i doktora nauka, kao i bez zvanja redovne profesorice. Podsjetimo, na sjednici Senata UNSA 29. marta, Sebiji Izetbegović oduzeto je zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu, tačnije, van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Vlasnica frizerskog salona u očaju, nudi platu skoro 2.400 KM: “Ne mogu naći radnicu, radim 12 sati dnevno”

Dok ne dođu bolji dani, vlasnica će nastaviti raditi i 12 sati dnevno S nestašicom radnika u Hrvatskoj sve se...

Možda vas zanima i ovo