Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Drama na sjednici UO KCUS: Sklonili tačku o Sebiji Izetbegović s dnevnog reda

Autor:N1

Preporučeno

Vlada KS ranije je zadužila Brčić da inicira raspravu na UO KCUS o legalnosti ostanka Izetbegović na mjestu direktorice s obzirom na to da ona više ne ispunjava uslove.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas se trebalo raspravljati o nekoliko zanimljivih tačaka, između ostalog i o ostanku Sebije Izetbegović na mjestu direktorice KCUS-a. No, prema svemu sudeći do toga danas neće doći.

Upravo se čita:  Ponovo se oglasila policija o filmskoj krađi pola miliona KM iz marketa u BiH: Traže se najmanje dva kradljivca

Naime, kako je za N1 potvrdila Lejla Brčić Upravni odbor KCUS-a je sa dnevnog reda skinuo tačku koja se ticala Sebije Izetbegović. U kratkoj izjavi za naš portal Brčić je kazala da je napustila sjednicu.

“Kao predstavnica KS koja sam i tražila tu posljednju tačku dnevnog reda. Međutim, glasala sam protiv takvog dnevnog reda (bez posljednje tačke) i napustila sjednicu. Jasmin Kapetanović, predsjednik Upravnog odbora, je kazao kako se ne ispunjavaju uslovi za jovu tačku dnevnog reda”, kazala nam je Brčić.

Upravo se čita:  Vozaču pozlilo tokom vožnje, pa udario u zgradu: Policija mu izdala prekršajni nalog

Podsjetimo, Vlada KS ranije je zadužila Brčić da inicira raspravu na UO KCUS o legalnosti ostanka Izetbegović na mjestu direktorice s obzirom na to da ona više ne ispunjava uslove.

Kada je riječ o Sebiji Izetbegović bitno je napomenuti da je ona ostala bez zvanja magistra i doktora nauka, kao i bez zvanja redovne profesorice. Podsjetimo, na sjednici Senata UNSA 29. marta, Sebiji Izetbegović oduzeto je zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu, tačnije, van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas