Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Državljanin BiH optužen za otmicu i ubistvo bivše partnerice: Sumnja se da je motiv velika suma novca

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Tamošnja policija u više navrata je pregledala riječne tokove i sve moguće lokacije, koje su dobili u nekoj od 700 dojava, ali tijelo nisu našli.

Protiv državljanina BiH (50) i njegovog saučesnika, njemačkog državljanina (48), Javno tužilaštvo Nirberga je podiglo optužnicu, a na teret im se stavlja da su u decembru 2022. godine savladali, oteli i ubili 39-godišnjakinju, te njeno tijelo sakrili na nepoznatoj lokaciji.

– Ujutro 9. decembra, 2022., optuženi su pratili Aleksandru R. u pozajmljenom automobilu do posjeda u Švabahu, koji je pripadao 39-godišnjakinji. Tamo su je svladali, a potom je odveli u skladište u Hilpoltsteinu gdje su je u najmanje dva navrata pokušali natjerati da povuče krivičnu prijavu, koju je podnijela protiv njih. Zatim su je ubili i sakrili tijelo na nepoznatoj lokaciji – navodi se u saopćenju.

Naime, slučaj nestanka trudne Aleksandre R. (39) već više od godinu dana intrigira tamošnju javnost, jer je žena, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, nestala bez traga.

Upravo se čita:  Srbin mesaru pretvorio u mljekaru: “Kajmakom ubio 5 osoba, a 6 će imati doživotne posljedice uključujući bebu”

Iz tužilaštva navode samo državljanstva uhapšenih, ali njemački mediji prenose da riječ o Dejanu B. i Uguru T.

Inače, Aleksandra R. je nestala u naselju Kacvang nakon što je odvela dijete u vrtić, 9. decembra 2022. godine.

Tamošnja policija u više navrata je pregledala riječne tokove i sve moguće lokacije, koje su dobili u nekoj od 700 dojava, ali tijelo nisu našli.

Nako pregledanog dokaznog materijala, dvojica muškaraca su privedeni jer postoji “izražena sumnja da je ona bila žrtva nasilnog zločina iako njeno tijelo još uvijek nije pronađeno”.

Upravo se čita:  Novi detalji o trovanju kajmakom koji je proizvodio Srbin u Austriji: Ljudi umirali u strašnim mukama

Istražioci sumnjaju da je nakon raskida u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera, koji su bili i poslovno povezani.

On joj je u nekoliko navrata prijeto, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je radila na visokoj funkciji u banci, dok ju je 50-godišnjak iz BiH koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog.

Nakon što su se razišli, ona je prestala sarađivati i odbijala pristup svojim računima, dok su oni pokušali doći do iznosa od 785.000 eura, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu.

Upravo se čita:  Bosanac napao komšinicu u Beču: Svaku noć ili pomjera namještaj ili ima glasan odnos sa partnerom

Međutim, sedam dana prije glavnog ročišta ona je nestala.

Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su sve vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Tina Hase, portparolka suda je potvrdila da su primili optužnicu, ali da je sad na sudu da odluči u kom pravcu će se slučaj dalje odvijati.

Najveći problem jeste što nema tijela, i to bi moglo odigrati odlučujuću ulogu u ovom slučaju. Ipak, iz tužilaštva su najavili da će na suđenju svjedočiti brojni vještaci te više od 100 svjedoka.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas