Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Drama u Njemačkoj: Radnicima iz BiH nisu htjeli platiti urađen posao, oni porazbijali portale

Preporučeno

“Radili smo strop, zidove, šajbe u zidove zgradili, postavili staklene portale. Trebali su nam platiti 3.200 eura a sad me tuže kao za štetu od 4.500 eura. Smiješno. Želim da ovim putem skrenem svim ljudima da se pripaze na ovakve poslodavce i gazde."

Prava drama odvijala se u petak 5.1.2024. godine u njemačkom gradu Essenu gdje su radnici iz Zenice radili građevinske radove na poslovnom prostoru.

Često, kada radnici nisu plaćeni za svoj rad, dolazi do izražavanja nezadovoljstva i različitih oblika protesta. U nekim situacijama, radnici mogu poduzeti ekstremne korake poput rušenja zida ili drugih sličnih činova kako bi privukli pažnju javnosti ili poslodavca na njihovo neispunjeno pravo na plaću.

Upravo se čita:  Potvrđena optužnica protiv trojice službenika MUP-a KS zbog zloupotrebe položaja i primanja dara: Ovo su njihova imena

Kako tvrdi Oliver Akrapović zvani Cigo iz Zenice njemu i njegovoj ekipi nisu htjeli platiti 3.200 eura za urađen posao. Nakon te informacije Akrapović je uzeo čekić i polupao staklene portale na objektu u kojem su sve građevinske radove obavili onako kako su se dogovorili.

Foto: Screenshot

Njegov nalogodavac bio je isto Zeničanin koji je dugo godina već u Njemačkom. Kako je došlo do nesporazuma ni sami ne znaju.

Upravo se čita:  Zadovoljni urodom trešnje, kažu da je prodaju po 2 KM

“Radili smo strop, zidove, šajbe u zidove zgradili, postavili staklene portale. Trebali su nam platiti 3.200 eura a sad me tuže kao za štetu od 4.500 eura. Smiješno. Želim da ovim putem skrenem svim ljudima da se pripaze na ovakve poslodavce i gazde.

Smiješno je šta nam rade u Njemačkoj. Došli smo da odradimo posao, i radimo ga časno i pošteno. Nismo došli da se slikamo turistički, nego da radimo. Žalosno je što nas ne poštuju, najviše naši ljudi gore, pa onda tek Nijemci. Tuga, šta da ti kažem” – izjavio je Oliver Akrapović za portal Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna, evo koliko će koštati ulaznice

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas