Srijeda, 22 svibnja, 2024

Drama u Zalužanima: Helikopter MUP-a RS-a prinudno sletio

Preporučeno

Pripadnici Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice, postupajući po planu rada izvodili su letačku obuku sa ciljem uvježbavanja postupaka u vanrednim situacijama.

Policijskoj upravi Banja Luka jutros oko 10.30 sati odgovorna osoba u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici MUP-a RS-a prijavila je da je prilikom leta došlo do aktiviranja protivpožarnog sistema na helikopteru Helikopterske jedinice SAJ-a, te da je helikopter nakon toga sigurno sletio u Zalužanima.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, pripadnici Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice, postupajući po planu rada izvodili su letačku obuku sa ciljem uvježbavanja postupaka u vanrednim situacijama.

Upravo se čita:  Koji mjesec će biti najtopliji? Prognoza Nedima Sladića za ljeto koje nam dolazi

– Prilikom uvježbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odjeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom slijetanju na letilištu Zalužani.

Po prijavi su postupili inspektori za zaštitu od požara koji su na licu mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine i da se protivpožarni sistem aktivirao iz navedenih razloga – naveli su u saopćenju.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas