Nedjelja, 14 travnja, 2024

Dramatičan apel sa Bjelašnice: Sedam porodica iz Čuhovića odsječeno od svijeta

Preporučeno

Sedam porodica u bjelašničkom selu Čuhovići već dva mjeseca su zbog snijega odsječeni od svijeta, a  od prije pet dana nemaju ni struju ni telefonsku vezu.

pomocNakon dvomjesečne blokade do njih su stigli članovi sarajevskog “Kluba sankaša”, preko kojih su seljani uputili apel za pomoć.

– Mole da im se pročisti put, kako bi mogli nabaviti stočnu hranu koja je neophodna posebno sada kad je ovce janje, a ima i teladi – kazao je za Fenu predsjednik Kluba sankaša Ejub Fako, u namjeri da  apel iz Čuhovića stigne do onih koji ugroženim porodicama mogu pomoći.

Upravo se čita:  Početkom naredne sedmice doći će do izmjene saobraćaja na autocesti A1

Svako od sedam domaćinstava ima po 100 ovaca, u šest domaćinstava  su po tri krave, a jedno domaćinstvo ima 30 krava.

Zbog ljetošnje iznimne suše nisu mogli obezbjediti uobičajene zalihe stočne hrane, pa strahuju da ukoliko se put ne pročisti, njihov stočni fond može biti ugrožen.

Selo Čuhovići, na južnim obroncima Bjelašnice,  pripada općini Konjic odakle i vodi putna komunikacija, a do sela se može doći i iz pravca “sarajevske” Bjelašnice.

Upravo se čita:  Nestao 20-godišnji student Hamza Muminović: Iz Sarajeva krenuo porodici u Konjević Polje, gubi mu se svaki trag

Visina snijega u Čuhovićama je 120 cm.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas