Srijeda, 28 veljače, 2024

Drugi pokušaj: Stranke trojke i HDZ BiH danas se sastaju u Parlamentu BiH

Preporučeno

Ovaj sastanak je trebao biti održan 23. novembra, a iako su predstavnici iz stranaka trojke stigli na sastanak, a u zgradi je bio i Dragan Čović koji je napustio sjednicu Doma naroda PS BiH, sastanak nije održan.

Iz Parlamentarne skupštine BiH medijima je došla najava sastanka predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH: Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Naroda i pravde (NIP) i Naše stranke. Iako nije navedena satnica, prema terminu press konferencije riječ je o popodnevnom terminu.

Upravo se čita:  Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Press konferencija je planirana u 18.30 sati u Zgradi institucija BiH.

Podsjećamo, ovaj sastanak je trebao biti održan 23. novembra, a iako su predstavnici iz stranaka trojke stigli na sastanak, a u zgradi je bio i Dragan Čović koji je napustio sjednicu Doma naroda PS BiH, sastanak nije održan.

Danas se održava i sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi trebale biti razmatrane i izmjene Poslovnika, koje bi ako budu usvojene, omogućile popunjavanje Komisije za izbor i imenovanje čime bi HDZ i stranke trojke imale potrebnu većinu za donošenje odluka. A to im je potrebno kako bi se u Ustavni sud BiH imenovao Marin Vukoja, odnosno kako bi samo to ime ka prijedlog došlo pred zastupnike umjesto cijele liste.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas