Utorak, 25 lipnja, 2024

Društvene mreže “bruje” o gostovanju bh. profesora Vedrana Zubića kod Senada Hadžifejzovića, ovo svi trebaju čuti!

Preporučeno

– U našim društvima su kriminalci heroji! U svakom razredu imate jednog asocijalnog tipa! Neki prepadaju curice, neki zaključavaju razred u kabinet i tako privlače pažnju – kazao je profesor

Poznati bh. i ugledni sarajevski profesor Vedran Zubić gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji, otvoreno tvrdi: “Nema negativne i pozitivne energije! Ima energija koju ti usmjeravaš”.

“Zakon o porodici mora biti drugačiji! Ne mogu i otac i majka raditi noćnu smjenu, a djeca sama sebe odgajati!

Kada odgajate dijete bez emocije i namećete mu da mora biti dobro u svemu, normalno je da će eksplodirati! Dječiji problemi su nama smiješni, a njima veliki!

Ne može svako dijete biti Tesla i Džeko. Ako te nisam zagrlio makar deset puta, nisi ni bio moj učenik.

Upravo se čita:  Drama u Neumu: Svađa zbog parkiranja BMW-a, morala reagovati i policija

U našim društvima su kriminalci heroji! U svakom razredu imate jednog asocijalnog tipa! Neki prepadaju curice, neki zaključavaju razred u kabinet i tako privlače pažnju!

Djeca imaju sve materijalno, a nemaju duhovnost… Nemamo maloljetničku delinkvenciju; niko ne krade banane, ali imamo ekstremnu delinkvenciju!

Imamo problem fizičkog izgleda, gdje svi moraju izgledati idealno”, kazao je između ostalog Zubić.

Prof. Zubić: “Ovo što se desilo u Beogradu i Mladenovcu je praktično kod nas! Djeca koja imaju sve odmalena, po prvi put, kada dođu do zida pucaju, jer rastu u staklenom zvonu! Radničko dijete, koje je naviklo da dijeli cigaru, može duže da trpi!

Upravo se čita:  Avion P-68C ponovo izvodio neobične letove iznad BiH

Nikome ništa danima nisam predavao iz geografije. Djeca se teško otvaraju dok im ne ponudite iskrenost. Kažem im kako sam i ja pušio, probao alkohol i pravio belaje.

Nedavno mi je djevojčica rekla da ima agresivnog momka. Živimo u devijantnom i nenormalnom društvu. Devijantno društvo ne može prepoznati devijantno ponašanje, jer ga stimuliše. Nemaju djeca probleme, nego mi u djeci pravimo probleme!

Kada pogledamo komentare na društvenim mrežama, djeca nemaju nikakav kritički stav, empatiju… glorificiraju ubice i bukvalno misle da se radi o igrici! Vratimo se unazad trideset godina: ko su heroji?!

Djeca nemaju empatiju, jer ne razlikuju osam killova u igrici i osam killova u stvarnosti! Počet će ljudi prijetiti sa svojom maloljetnom djecom! Treba promijeniti masu stvari: od Zakona o radu do Zakona o porodici!

Upravo se čita:  U FBiH od sada će biti drugačiji propisi o zapošljavanju stranaca

Djeca imaju sve materijalno i to nije dobro jer nemaju duhovnost! Zakon o porodici mora biti drugačiji! Ne mogu i otac i majka raditi noćnu smjenu, a djeca sama sebe odgajati. Ako mislimo da ćemo samo kaznama riješiti problem, to se neće desiti!

Pored svih -izama, nacionalizama, klerofašizama, koje imamo – imamo i materijalizam! Imamo problem fizičkog izgleda, gdje svi moraju izgledati idealno!

Sekiram se, jer su to sve moja djeca! Roditelji, u borbi s kapitalizmom, zaborave pričati s djetetom! Ovo što se desilo u Beogradu nije afektna reakcija nego je planirano”, naveo je Zubić.

Pogledajte cijelo gostovanje o kojem “bruje” društvene mreže:

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas