Petak, 1 prosinca, 2023

Društvene mreže “bruje” o gostovanju bh. profesora Vedrana Zubića kod Senada Hadžifejzovića, ovo svi trebaju čuti!

Preporučeno

– U našim društvima su kriminalci heroji! U svakom razredu imate jednog asocijalnog tipa! Neki prepadaju curice, neki zaključavaju razred u kabinet i tako privlače pažnju – kazao je profesor

Poznati bh. i ugledni sarajevski profesor Vedran Zubić gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji, otvoreno tvrdi: “Nema negativne i pozitivne energije! Ima energija koju ti usmjeravaš”.

“Zakon o porodici mora biti drugačiji! Ne mogu i otac i majka raditi noćnu smjenu, a djeca sama sebe odgajati!

Kada odgajate dijete bez emocije i namećete mu da mora biti dobro u svemu, normalno je da će eksplodirati! Dječiji problemi su nama smiješni, a njima veliki!

Ne može svako dijete biti Tesla i Džeko. Ako te nisam zagrlio makar deset puta, nisi ni bio moj učenik.

Upravo se čita:  Ginekolog iz BiH uzeo mito od 400 KM: Sada je osuđen na šest mjeseci robije i mora vratit 20.000 KM

U našim društvima su kriminalci heroji! U svakom razredu imate jednog asocijalnog tipa! Neki prepadaju curice, neki zaključavaju razred u kabinet i tako privlače pažnju!

Djeca imaju sve materijalno, a nemaju duhovnost… Nemamo maloljetničku delinkvenciju; niko ne krade banane, ali imamo ekstremnu delinkvenciju!

Imamo problem fizičkog izgleda, gdje svi moraju izgledati idealno”, kazao je između ostalog Zubić.

Prof. Zubić: “Ovo što se desilo u Beogradu i Mladenovcu je praktično kod nas! Djeca koja imaju sve odmalena, po prvi put, kada dođu do zida pucaju, jer rastu u staklenom zvonu! Radničko dijete, koje je naviklo da dijeli cigaru, može duže da trpi!

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Nikome ništa danima nisam predavao iz geografije. Djeca se teško otvaraju dok im ne ponudite iskrenost. Kažem im kako sam i ja pušio, probao alkohol i pravio belaje.

Nedavno mi je djevojčica rekla da ima agresivnog momka. Živimo u devijantnom i nenormalnom društvu. Devijantno društvo ne može prepoznati devijantno ponašanje, jer ga stimuliše. Nemaju djeca probleme, nego mi u djeci pravimo probleme!

Kada pogledamo komentare na društvenim mrežama, djeca nemaju nikakav kritički stav, empatiju… glorificiraju ubice i bukvalno misle da se radi o igrici! Vratimo se unazad trideset godina: ko su heroji?!

Djeca nemaju empatiju, jer ne razlikuju osam killova u igrici i osam killova u stvarnosti! Počet će ljudi prijetiti sa svojom maloljetnom djecom! Treba promijeniti masu stvari: od Zakona o radu do Zakona o porodici!

Upravo se čita:  Stiže nam prava rana zima, dijelovi Balkana će se zabijeliti: ‘Temperature će pasti i 10 °C ispod prosjeka‘

Djeca imaju sve materijalno i to nije dobro jer nemaju duhovnost! Zakon o porodici mora biti drugačiji! Ne mogu i otac i majka raditi noćnu smjenu, a djeca sama sebe odgajati. Ako mislimo da ćemo samo kaznama riješiti problem, to se neće desiti!

Pored svih -izama, nacionalizama, klerofašizama, koje imamo – imamo i materijalizam! Imamo problem fizičkog izgleda, gdje svi moraju izgledati idealno!

Sekiram se, jer su to sve moja djeca! Roditelji, u borbi s kapitalizmom, zaborave pričati s djetetom! Ovo što se desilo u Beogradu nije afektna reakcija nego je planirano”, naveo je Zubić.

Pogledajte cijelo gostovanje o kojem “bruje” društvene mreže:

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo