Srijeda, 24 travnja, 2024

Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…”

Preporučeno

Milorad Dodik je svojevremeno gostujući u emisiji Ćirilica izjavio je da imami koji uče ezan u BiH zapravo "arlauču", te poručio kako Srbima padaju cijene nekretnina zbog džamija koje se nalaze u blizini njihovih kuća.

Ne stišavaju se reakcije nakon objave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika da je tokom boravka u Tatarstanu obišao pravoslavnu crkvu i džamiju.

“Hvala domaćinima na srdačnom dočeku delegacije iz Republike Srpske”, napisao je Dodik na društvenim mrežama.

Nakon njegove objave uslijedile su burne reakcije:

Upravo se čita:  SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

“U Tatarstanu me ne smeta arlaukanje! Jer tamo nema srpskih nekretnina kojima pada cijena jer se nalaze u blizini džamija”, “Evo nam Dodika, obilazi crkve i dzamije u Tatarstanu, Rusija”, “Pravi lider i državnik koji je poštovan svugdje u svijetu”, “Make Tatarstan great again” (Učinite Tatarstan ponovno velikim)”, “Milorad Dodik, arlaučul u Tatarstanu?”..

Podsjećamo, Dodik je svojevremeno gostujući u emisiji Ćirilica izjavio je da imami koji uče ezan u BiH zapravo “arlauču”, te poručio kako Srbima padaju cijene nekretnina zbog džamija koje se nalaze u blizini njihovih kuća. Tada je kazao i to kako u Sarajevu ima više džamija nego u Teheranu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas