Utorak, 25 lipnja, 2024

Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su “radili”

Preporučeno

Otkrili su da je 35-godišnjak, koji živi u BiH, namjenski dolazio u Heilbronn i odsjedao kod 58-godišnjakinje odakle je odlazio u svoje pohode.

Njemačke vlasti podigle su optužnicu protiv državljana Bosne i Hercegovine koji su od decembra mjeseca krali električne bicikle i skutere, a čija je vrijednost 120.000 eura.

Oni su nakon opsežne akcije policije uhapšeni prije par dana, a njemački mediji navode da je riječ o 35-godišnjem muškarcu i 58-godišnjoj ženi.

Naime, još februara ove godine, policija u Heilbronnu je pokrenula opsežnu akciju jer su posljednjih mjeseci imali ogroman broj prijava ukradenih bicikala. Nakon detaljne istrage, ušli su u trag državljanima Bosne i Hercegovine. Otkrili su da je 35-godišnjak, koji živi u BiH, namjenski dolazio u Heilbronn i odsjedao kod 58-godišnjakinje odakle je odlazio u svoje pohode. Nekada je skoro svake noći krao po nekoliko bicikala.

Upravo se čita:  Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Njih dvoje su uhapšeni prije nekoliko dana na adresi na kojoj je prijavljena 58-godišnjakinja, a gdje su pronašli 12 bicikala i dva skutera. Neki od bicikala su već bili očišćeni i spakovani za transport i preprodaju. Osumnjičeni su već smješteni u pritvor, a policija je proširila istragu i na okolna mjesta kako bi utvrdili da li je ovaj dvojac odgovoran i za slične krađe u okolini.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas