Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Državljanin Bosne i Hercegovine osuđen na 25 godina robije u Francuskoj: Evo šta je uradio

Preporučeno

Husović je pronađen zahvaljujući snimcima kamea video nadzora kada ih je pokupio u Senasu, ali i na osnovu opisa autostopera.

Rubino Husović (33), državljanin Bosne i Hercegovine proglašen je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog djela napastvovanja autostoperke, septembra, 2021. godine.

Sudsko vijeće Regionalnog suda departmana Vokliz jednoglasno je donijelo ovu osuđujuću presudu koja podrazumijeva i doživotnu zabranu ulaska na francusku teritoriju.

Kako francuski mediji prenose, suđenje je trajalo svega tri dana, a Husović je već prvog dana priznao sve što mu se stavlja na teret. Kao svojevrsno opravdanje on je naveo da je njegov život bio obilježen porodičnim nasiljem u BiH, ali sud to nije uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost.

Podsjetimo, on je 25. septembra, 2021. godine u mjestu Senas pokupio dvoje autostopera, mladi par, koji su putovali u pravcu Lurmarena.

Još uvijek je bio dan i oni su sjeli u Husovićev alfa romeo. Međutim, već nakon nekih 10 kilometara, Husović je zaustavio automobil, istjerao ih vani i naredio da kleknu i stave ruke iza glave.

Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod prijetnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone.

Žrtve su se u prvi mah usprotivile, ali kada su vidjeli oružje, nisu imali drugog izlaza. On je zatim naredio djevojci da se skine i da ga zadovolji, dok je držao pištolj na čelu njenog momka. Ona se opirala, ali je Husović postao agresivan i silovao je pred momkom.

Husović tada sjeda u auto i bježi, a mladi par upada u prvu kuću i zove policiju. Husović je pronađen zahvaljujući snimcima kamea video nadzora kada ih je pokupio u Senasu, ali i na osnovu opisa autostopera. Policija ga je pronašla u prikolici u blizini mjesta gdje je i pokupio autostopere, a u njegovom automobilu je pronađen pištolj kao i lične stvari autostopera

Iako je tokom suđenja zaključeno da se radi o patologiji psihotičnog tipa, to nije uticalo na činjenicu da je on priznao sve što mu se stavlja na teret.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas