Srijeda, 21 veljače, 2024

Državljanku Bosne i Hercegovine brat zaboravio na odmorištu u Njemačkoj

Preporučeno

Ona je do toaleta izašla bez jakne i telefona, pa tako kod sebe nije imala ni bratov broj da ga pozove da se vrati.

Krajnje neobična situacija desila se noćas oko 3:30 na parkingu odmorišta u blizini Vidergeltingena, u Bavarskoj.

Naime, na parkingu su pronašli 73-godišnju ženu iz Bosne i Hercegovine kako bez jakne stoji na hladnoći. Ljudima koji su joj prišli u pomoć ispričala je da je sa bratom i snahom putovala iz BiH za Švajcarsku kada je izašla do toaleta, ali nakon što se vratila, nije bilo ni brata ni automobila!

Upravo se čita:  Ramo Isak: Odgovorno tvrdim, uhapsili bi Sanju Vulić

Ona je do toaleta izašla bez jakne i telefona, pa tako kod sebe nije imala ni bratov broj da ga pozove da se vrati. Na kraju je pozvana policija koja je ženu smjestila na toplo dok su pokušavali da uspostave kontakt sa njenom porodicom.

Kako prenose njemački mediji, njen brat (67) je tek negdje oko Ciriha shvatio da sestre nema u automobilu. Naime, on i supruga nisu ni primijetili da je žena izašla do toaleta. Tek kada su shvatili, u očaju su počeli da se vraćaju nazad, a u međuvremenu su kontaktirali i policiju u Vidergeltingenu, jer su se samo tu i zaustavili. Na njihovu sreću, sestra je bila na sigurnom i nakon četiri sata, cijela porodica je ponovo bila na okupu.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas