Srijeda, 17 travnja, 2024

Duge kolone na graničnim prelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

U višim predjelima Bosne pada snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Ovako vrijeme pogoduje odronima kamenja na kolovoz. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan promet vozila.

Upravo se čita:  Na Instagramu prijetio da će zapaliti džamije: FUP ga otkrio, policija uhapsila

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo – Grebak – Ustikolina – Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo – Rogatica – Ustiprača – Goražde – Foča.

Upravo se čita:  Skoro 250.000 građana BiH prijeti kazna od 300 KM

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac – Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Upravo se čita:  Sindikalna potrošačka korpa opasno se približila 3.000 KM

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica – Potoci (u Donjoj Jablanici) zbog čega je saobraćaj regulisan semaforma, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Žepče – Zenica, Tarčin – Raštelica, Čevljanovići – Nišići, Grude – Vitina, Bijeljina – Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas