Srijeda, 17 srpnja, 2024

Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza

Preporučeno

Na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Doljani i Osoje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Jutros je na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija saobraćaja slabijeg inteziteta, ali očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačanu frekvencuju vozila, posebno na prilazima gradskim centrima. Uslovi za vožnju su povoljni.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Upravo se čita:  Na snazi narandžasto upozorenje: Temperature će ići i do 41 stepen

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Doljani i Osoje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Upravo se čita:  Dva nova "presretača" u Sarajevu, prekršaji se neće moći brisati

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas