Srijeda, 17 srpnja, 2024

Dvije intervencije u bh. gradu: Vatrogasci izvlačili zmije iz porodičnih kuća

Preporučeno

Mostarski vatrogasci nedavno su u svoju opremu uvrstili i alat za hvatanje zmija, rekao je Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Sezona požara u Hercegovini na svu sreću još nije počela, no mostarski vatrogasci imaju pune ruke posla sa jednim drugim problemom – zmijama.

Građani Mostara već znaju kako je broj vatrogasaca onaj koji treba pozvati kad im se neželjeni gmaz uvuče u kuću ili automobil.

Tako su u subotu pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar najprije imali intervenciju na Željuši, gdje su iz obiteljske kuće od 17.25 do 18.30 sati radili na izvlačenju zmije.

Upravo se čita:  Korida u Čevljanovićima ove godine neće biti održana? “K’o da smo Oktobarfest. Traže od nas da prijavimo radnike, fiskalizujemo šatore i ulaznice”

Nedugo nakon toga, novi poziv. Ovoga puta iz Brkića ulice u naselju Brankovac.

Opet zmija u obiteljskoj kući.

Izvlačenje te zmije je, kako prenosi Hercegovina.info, trajalo od 20.15 do 20.55. Opet uspješno.

Inače, mostarski vatrogasci nedavno su u svoju opremu uvrstili i alat za hvatanje zmija, rekao je Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Upravo se čita:  Suprug Nejre Lilić uzeo njeno prezime: "Spojili smo imena da odamo počast prezimenu mog oca koje bi inače prestalo da postoji"

Ako ste se pitali što naprave sa zmijama nakon što ih uhvate, Jurić je odgovorio i na to je pitanje.

– Ima tu zmija i poskoka i kravosasa i onih koje i ne znamo. Mi vatrogasci naravno ne možemo ništa drugo uraditi nego ih u improviziranim spremištima (velikim bocama od vode i slično) spremimo, uklonimo i odnesemo u prirodu i divljinu, tamo gdje ne ugrožavaju nikoga i to je taj put koji radimo. Nismo do sada obučavani za takav posao, niti imamo neka pravila službe glede toga posla, već se ljudi sami u hodu organiziraju, sami nabavljamo potrebne sprave i opremu za koju mislimo da bi nam mogla pomoći, a sve u cilju davanja svega od sebe da bi pomogli ljudima i da bi učinili ljude u ovom gradu sigurnijima, poručio je.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas