Subota, 20 travnja, 2024

Dvoje Crnogoraca na liječenju od Facebooka!

Preporučeno

U Crnoj Gori malo manje od polovine stanovnika ima Facebook profil. Među njima je veliki broj ovisnika, a “najteži slučajevi” idu na kliniku za liječenje, prenosi Kurir.

Facebook
Ilustracija

“Nizak prag tolerancije, antisocijalna kriza, zapostavljanje zdravih stilova života, stalno povećanje vremena provedenog na “Facebooku” su pokazatelji da je riječ o ovisniku od društvene mreže”, objašnjava stručnjak za liječenje ovisnosti od društvenih mreža, Danilo Jokić.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Jokić kaže da je do sada liječio 10 ovisnika o internetu, među kojima je dvoje maloljetnika bilo ovisno o Facebooku. Njegovi pacijenti su provodili radnim danima po pet do sedam sati dnevno na Facebooku a vikendom čak do 15 sati.

Prema Jokiću  ovisnici o Facebooku su introvertne ličnosti koje često nemaju prijatelje, sklone su maštanju, a vremenom zapostave i školu. On je rekao da kada roditelji djeci zabrane korištenje interneta javlja se nervoza, nesanica, potištenost i ostali simptomi svojstveni alkoholičarima i narkomanima.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

Jokić je pozvao roditelje da obrate pažnju na način na koji im djeca koriste internet, “jer su zloupotrebe mnogostruke”.

Profil na Facebooku ima 300.420 građana Crne Gore. Najzastupljeniji su korisnici koji imaju između 18 i 24 godina i njih je 97.600. Facebook više koriste muškarci, njih 55 odsto, dok žena ima 45 posto.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

(Kurir)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas