Srijeda, 17 srpnja, 2024

Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Preporučeno

Mediji saznaju da je protiv ljekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podnijeta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice je preminula je prošlog četvrtka nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje poslije operacije slijepog crijeva. Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloljetne djece od 13 i devet godina.

Majka dvoje djece preminula je sat vremena prije zakazanog pregleda kod drugog ljekara, kako je rekao brat preminule.

Mediji saznaju da je protiv ljekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podnijeta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže da smatra da je njegova sestra preminula uslijed nebrige ljekara.

– Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slijepog crijeva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odjeljenje. Nataša je osjetila jake bolove u lijevoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u dom zdravlja gdje je hitno poslata na hirurgiju zbog tromboze – navodi Saša.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Međutim, kako kaže, dežurni doktor je nije primio na odjeljenje, već ju je poslao nazad u Dom zdravlja iako je situacija bila ozbiljna.

– Kroz poznanstvo, uspjeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u 8.00h. Nažalost, Nataša je preminula ujutru u 7.00 sati, sat vremena prije zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija uslijed tromba. Smatram da je Natašu ubilo neprimanje u bolnicu gdje bi primila potrebnu terapiju – kaže Saša.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Porodica je najavila da će podnijeti tužbu protiv bolnice i ljekara. Iz bolnice u Sremskoj Mitrovici nisu odgovorili na pozive i poruke Kurira koje su im povodom ovog slučaja uputili.

Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o tome kako je došlo do ove nesreće te da će biti preduzete odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas