Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Džohara Carnajeva zasuli kišom metaka, a on bio bez oružja

Preporučeno

Novi detalji oko hapšenja osumnjičenog za bombaški napad u Bostonu. Džohar Carnajev (19) navodno uopće nije bio naoružan dok se skrivao na brodu

dzhokhar_tsarnaev_Iako se policija bojala kako kod sebe ima jako naoružanje, osumnjičeni za bombaški napad u Bostonu prilikom hapšenja nije imao baš nikakvo oružje. No, budući da to policija nije tada znala, prije nego su ga uhvatili sasuli su paljbu na brod u kojem se Džohar Carnajev (19) skrivao.

Vlasti tvrde kako su bili očajni da ga uhvate, kako bi ga mogli ispitati. Ipak, FBI je odbio raspravljati o tome što je prethodilo pucnjavi, javlja Washington Post.

No, drugi dužnosnici tvrde da je pucnjavu možda aktivirao sveopći haos tog trenutka, te da se nekome možda učinilo da je Carnajev prvi povukao okidač ili da ima bombu koju bi mogao aktivirati.

Ovi novi detalji otkrivaju se dok se nastavlja istraga o kretanju i motivima braće Džohara i Tamerlana Carnajeva.

Podsjetimo, njih se sumnjiči da su aktivirali dvije bombe kućne izrade na bostonskom maratonu. Poginulo je troje ljudi, među kojima i osmogodišnji dječak, a više od 250 ih je ozlijeđeno.

Policija ne vjeruje da su braća bila povezana s bilo kojom terorističkom organizacijom, no, napominju kako je još rano izlaziti sa zaključcima, budući da je istraga u ranoj fazi..

(24sata.hr)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas