Petak, 12 travnja, 2024

Eksplodirala bomba pod vozom u Zagrebu (Foto)

Preporučeno

Zagrebačka policija provodi očevid o uzrocima eksplozije koja se jutros oko 3,50 sati dogodila na željezničkoj pruzi 50-tak metara zapadno od željezničke postaje Podsused, u Aleji Bologne, u trenutku prolaska teretnog vlaka, a na terenu su i pirotehničari te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb, javlja Jutarnji.hr

hrvatska-voz1

Cijeli Podsused je pod policijskom opsadom, procjenjuje se kako je na terenu najmanje 100 pripadnika policije koji vrše očevid, vidljivo je više od dvadeset policijskih vozila.

Sve kuće oko mjesta eksplozije omotane su policijskom vrpcom a forenzirači u bijelim kutama temeljito prelaze preko terena koji je zatvoren za pristup svim civilnim osobama. Policijski istražitelji razgovaraju sa svim stanarima.

Upravo se čita:  "Vozač ga pitao gdje je tijelo, a ovaj mu rekao ‘to je moja briga, odradio sam šta je trebalo'"

Do eksplozije je došlo u trenutku prolaska teretnog vlaka, kojeg je na relaciji Ranžirni kolodvor Zagreb-Varaždin vozio 39-godišnji strojovođa. Nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

HTV javlja da je riječ o zasad nepoznatoj eksplozivnoj napravi.

Doznaje se kako je eksplozija bila takve snage da su popucala stakla na svim okolnim kućama bližim od 400 metara.

Zbog očevida u potpunosti su obustavljeni željeznički i cestovni promet Alejom Bologne u oba smjera.

Cestovni promet obustavljen je Alejom grada Bologne od Aleje Seljačke bune do Ulice Susedgradski Vidikovec. Promet će se odvijati obilaznim smjerovima – prema istoku promet se preusmjerava u Aleju Seljačke bune preko Podsusedskog trga i Podsusedskom alejom do Ulice Susedgradski Vidikovec gdje se ponovno uključuje na Aleju grada Bologne; u smjeru zapada promet se preusmjerava u Ulicu Susedgradski Vidikovec preko Podsusedske aleje i Podsusedskog trga u Aleju Seljačke bune gdje se ponovno uključuje na Aleju grada Bologne, kažu u policiji.

Upravo se čita:  Zemljotres u Hrvatskoj: 'Glasna eksplozija, prozori su se zatresli'

hrvatska-voz2

Iz zagrebačkog gradskog Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su da zbog eksplozije, osim oštećenja pruge, ima i manjih oštećenja na jednoj kući u blizini. Nema žrtava, a sve žurne službe su na terenu.

Vezano za odvijanje željezničkog prometa iz Hrvatskih željeznica (HŽ) se doznaje kako svi vlakovi prometuju do Gajnica te od Zaprešića prema Savskom Marofu.

Upravo se čita:  Vučić govorio o ubistvu malene Danke pa sebe prikazao kao najveću žrtvu

Putnici koji putuju međunarodnim vlakovima broj 212 i 158, prevoze se autobusima i elektromotornim vlakovima do kolodvora Dobova, odakle će nastaviti vožnju vlakom Slovenskih željeznica prema prema Villachu odnosno Beču.

Putnici međunarodnog vlaka broj 499 (Muenchen – Zagreb) elektromotornim vlakom prevoze se do Savskog Marofa te će od Savskog Marofa do Zagreb Glavnog kolodvora biti prevezeni autobusima.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) izvijestili su oko 8,40 sati kako je uspostavljen ZET-ov autobusni promet na linijama 172, 176, i 177 uobičajenim trasama. Druga vozila još uvijek ne mogu voziti cijelom dužinom Aleje Bologne.

(jutarnji.hr)

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove cijene goriva zatražilo 200 pumpi u BiH

Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, rast cijena nafte na svjetskom tržištu pokrenuo je val poskupljenja goriva...

Još vijesti za vas