Utorak, 18 lipnja, 2024

Elektroprivreda BiH uputila važnu obavijest građanima: Evo kad su novi periodi jeftinije i skuplje struje

Preporučeno

Sve dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH, dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći između 28. i 29. oktobra 2023. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 13 do 16 i od 22 do 7 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Potrošačka korpa u maju 2.950 KM, prosječna plata 1.335 KM

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu, te javna rasvjeta) utrošena električna energija obračunavaće se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22 do 7 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Počinje sezona kupanja: Cijene dnevnih ulaznica i do 20 KM

Informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH, dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas