Utorak, 5 prosinca, 2023

Elektroprivreda BiH uputila važnu obavijest građanima: Evo kad su novi periodi jeftinije i skuplje struje

Sve dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH, dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Preporučeno

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći između 28. i 29. oktobra 2023. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 13 do 16 i od 22 do 7 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Loši putevi uzimaju ljudske živote, gdje završavaju milioni maraka za održavanje?

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu, te javna rasvjeta) utrošena električna energija obračunavaće se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22 do 7 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH neće produžiti ugovor sa BHRT-om o naplati RTV takse?

Informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH, dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo