Srijeda, 21 veljače, 2024

Elvedin Pezić izazvao brojne reakcije: Zabranjeno je uzimati tuđi mobitel i čitati ono šta u njemu piše

Preporučeno

Takav postupak u Islamu smatra se uhođenjem i špijuniranjem, a koje je u Islamu strogo zabranjeno.” – napisao je na Facebook-u Elvedin Pezić.

Islamski misionar i poznata ličnost sa društvenim mreža, Elvedin Pezić kojeg prati preko 345.000 osoba na Facebooku odlučio je skrenuti pažnju na sve supružnike, zaljubljene, osobe koje su u emotivnim vezama ali i sve one ljubomorne koje uzimaju tuđe mobilne telefone kako bi provjeravali sa kim se dopisuje partner. Kako tvrdi Elvedin Pezić u islamu je to strogo zabranjeno.

Upravo se čita:  Oženio se sin Ejupa Ganića: Emir i Delila sudbonosno "da" izgovorili u krugu najbližih prijatelja

“Zabranjeno je uzimati tuđi mobitel i čitati ono što je u njemu bez dozvole vlasnika mobitela. Takav postupak u Islamu smatra se uhođenjem i špijuniranjem, a koje je u Islamu strogo zabranjeno.” – napisao je na Facebooku Elvedin Pezić.

Elvedin Pezić

Ukoliko vam partner uzima telefon kako bi vas provjeravao to može značiti različite stvari i obično ovisi o kontekstu i vašem odnosu. Neki ljudi smatraju da je to znak nedostatka povjerenja ili sumnje u vjernost, dok drugi to mogu shvatiti kao znak znatiželje ili čisto praktičnog ponašanja (na primjer, tražeći informacije ili želeći poslati poruku).

Upravo se čita:  Pjesnik iz Žepča opjevao bosanskog Hulka

Važno je razgovarati o tome s partnerom kako biste razumjeli zašto su uzeli vaš telefon.

Komunikacija može pomoći u razjašnjavanju namjere i osigurati da oboje budete udobni s granicama privatnosti u vašoj vezi.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas