Srijeda, 24 travnja, 2024

Emotivno obraćanje: Na Dan nezavisnosti mladić objavio zašto napušta BiH

Preporučeno

Ističe kako mu je ovo najteža odluka koju je ikada donio, i najtužniji dan u životu.

Ljudi masovno napuštaju Bosnu i Hercegovinu, a danas je to učinio mladić Tibor Kovačević. O razlozima za odlazak oglasio se na društvenim mrežama, a njegov post prenosimo u cjelosti:

– Dragi prijatelji, rodbino, pratitelji,

Danas je dan kada se opraštam od vas, od svoje zemlje, od svog života. Danas je dan kada napuštam Bosnu i Hercegovinu, zemlju koju sam voljeo svim srcem, zemlju koja me je rodila, odgojila, naučila.

Danas je dan kada odlazim u Austriju, zemlju koju ne poznajem, zemlju koja mi je strana, zemlju koja mi je jedina nada. Simbolično na Dan nezavisnosti iste! Ne mogu više da ostanem ovdje, da gledam kako se naša zemlja raspada, kako se naš narod pati, kako se naša budućnost gasi i kako i sam propadam. Ne mogu više da slušam kako nam obećavaju bolje sutra, kako nam govore da imamo perspektivu, kako nam nude lažnu nadu – napisao je.

Upravo se čita:  Emotivna ispovijest majke zlostavljanog dječaka iz Zenice: Šutim i trpim, mogla bih nekog ubiti!

Dodaje kako ne može da čeka da se nešto u državi promijeni i popravi.

– Ja sam mlada osoba koja ima pravo na život, na sreću, na ljubav. Ja sam mlada osoba koja ima želje, planove, snove. Ja sam mlada osoba koja ima talente, sposobnosti, vještine. Ja sam mlada osoba koja želi da živi, a ne da preživljava.Zato sam odlučio da odem, da potražim svoju sreću negdje drugdje, gdje ću biti cijenjen, poštovan, priznat i podržan. Gdje ću imati priliku da ostvarim svoje ciljeve i da živim punim plućima. Gdje ću se osjećati sigurno, slobodno i zadovoljno. Ali, to ne znači da zaboravljam svoju domovinu, niti da je mrzim.

Upravo se čita:  Fuada nema od utorka, supruga Mevlida moli za pomoć: "Bolestan je od prošle godine"

Naprotiv, volim je i poštujem, i uvijek ću joj biti zahvalan na svemu što mi je dala. Na mojoj porodici, koja me je voljela i podržavala bezuslovno. Na mojim prijateljima, koji su mi bili oslonac i utjeha u teškim trenucima. Na mojim uspomenama, koje su mi ispunjavale srce radošću i toplinom. Na mojim korijenima, koji su mi davali snagu i identitet. – dodaje.

Upravo se čita:  Vratio se iz Njemačke i pokrenuo biznis: Na ranču napravio wellness centar

Ističe kako mu je ovo najteža odluka koju je ikada donio, i najtužniji dan u životu.

– Odlazim sa suzama u očima i bolom u duši, jer znam da ostavljam dio sebe. Ali, odlazim i sa nadom u srcu i osmijehom na licu, jer znam da idem prema novom životu. Ovo je moj simbolični odlazak, moj način da kažem zbogom. Hvala vam na vašoj podršci, na vašem prijateljstvu, na vašoj ljubavi. Sretan vam svima Dan nezavisnosti. Čuvajte se i budite mi dobro. Vidimo se uskoro – zaključio je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas