Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Enisa Klepo tuži i suprugu opasnog gazde jer joj nije pomogla

Autor:Source.ba

Preporučeno

Člankom 175. KZ FBIH propisano je da tko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 6 mjeseci.

Premlaćivanje radnice hotela Jablanica i ispovijest mlade Enise Klepo dugo će se pamtiti. Vlasnik hotela Amir Džafić došao je na poziv supruge Ines i brutalno premlatio radnicu. Od svega je prošlo godinu dana, a Amir Džafić je nepravomoćno za nanošenje teških tjelesnih ozljeda osuđen na 10 mjeseci zatvora. Međutim, priča ide dalje.

Iz Tužilaštva HNK-a, Odjeljenja Konjic, saznajemo da je oštećena Enisa Klepo tom Tužilaštvu putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Dalipagić – Crnjac, podnijela kaznenu prijavu protiv Ines Džafić, a zbog kaznenog djela nepružanje pomoći iz članka 175. KZ FBIH.

Tijekom glavnog pretresa, koji je održan 27. 7 2023., optuženi je priznao izvršenje kaznenog djela, a između ostaloga provedeni su dokazi i to dio DVD snimka kamera video nadzora hotela Jablanica za dan 1. 8. 2023., na kojem video nadzoru je vidljivo i to jasno i nedvosmisleno da putem telefona Ines Džafić, supruga optuženog, poziva istoga da dođe u hotel, da on dolazi odmah, rukama zgrabi u predjelu prsa i majice oštećenu Enisu Klepo, da je gura prema vratima u prostoriju gdje se nalazi bazen, udarajući istu u predjelu lica, glave i očiju.

Upravo se čita:  Američki špijunski avion ponovo letio iznad Bosne i Hercegovine: Kakve je podatke prikupljao?

Prijavljena – Ines Džafić prilazi vratima, gdje se čuje plač i zapomaganje oštećene Enise Klepo, nadalje prijavljena otvara vrata, vidi da njen suprug udara divljački Enisu Klepo, zatvara vrata i odlazi bez ijedne jedine radnje kojom bi pomogla unesrećenoj Enisi Klepo.

Člankom 175. KZ FBIH propisano je da tko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 6 mjeseci.

Podsjetimo, Općinski sud u Konjicu je 28. 12. 2023., a pod brojem: 56 0 K 079737 23 K, donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženog Džafić Amira oglasio krivim za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Presuda se odnosi na 1. 8. 2023., kada oko 21:30 sati na recepciju hotela ”Jablanica”, a na poziv supruge i ujedno direktorice hotela, koja se prepirala s radnicom istu brutalno pretukao.

“U jednom trenutku na recepciju je došao optuženi Amir Džafić, suprug direktorice i odmah krenuo ka oštećenoj govoreći: ”Šta je ovdje problem izlazi iz objekta”, a zatim, nakon što je oštećena odbila da napusti radno mjesto, iako je svjestan da joj može nanijeti tjelesne ozljede, ali je na to pristao, rukama je zgrabio u predjelu prsa i majice gurajući je prema vratima, koja su vodila u prostoriju gdje se nalazi bazen, udarajući oštećenu šakom u predjelu lica glave i očiju, kada je u međuvremenu došla i uposlenica Semira Nezirić, pokušavajući da ih razdvoji što nije uspjela, jer je istu optuženi Džafić Amir odgurnuo i dalje nastavio fizičkom snagom durati i udarati oštećenu i iste ugurao u hodnik, koji vodi ka spomenutom bazenu, zatvorivši vrata od hodnika, nastavljajući gurati i udarati oštećenu, koja je uspjela u jednom momentu sjesti na stepenice, koje vode prema bazenu i kada prestaje dalji napad na oštećenu, a optuženi Džafić Amir istoj upućuje pogrdne riječi govoreći: ”klošaru, neću ti platiti”, poslije čega je oštećena naputila lice mjesta i otišla u DZ Jablanica, radi ukazivanje ljekarske pomoći, a zatim u SKB Mostar, gdje je hospitalizirana od 1. 8. 2023.godine do 3. 8 2023.godine, posljedicom čega je ista zadobila teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka”, navodi su iz presude.

Upravo se čita:  BH. meteorolozi objavili vijest koja će obradovati mnoge: Polako, ali sigurno, dolaze nam nešto ugodniji i podnošljiviji ljetni dani

Enisa je detaljno pričala kako je sve izgledalo.

“Prišao mi je, ja sam sjedila u stolici, udario me je šakom, podigao me iz stolice, poderao mi majicu. Pokušala sam se obraniti verbalno i fizički, naravno nije bilo moguće. Onda me je vukao sve do zadnjeg izlaza, to vam je nekih dva metra iza recepcije. Njegova supruga je pobjegla s lica mjesta, kao i kuhar, kuharica je stajala između nas dvoje. Kako je on mene gurao, tako je i ona išla, ali mislim da nije ozlijeđena.

Upravo se čita:  Zašto je majka ostavila djecu od dvije i četiri godine samu u kući? "Riječ je o samohranoj majci koja je morala raditi"

Tu u tom malom hodniku nema video nadzora, ta vrata vode prema zadnjem hodniku i bazenu, i tu sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka, kurva, da sam mu razorila objekat i slično”, govorila je Enisa za Hercegovina.info

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas