Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

EPS LAŠTRO investirao 10 miliona KM u petu generaciju strojeva za proizvodnju EPS-a

Nemojte propustiti

Najveći proizvođač ekspandiranog polistirena EPS (trgovački naziv za styropor) i lider tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sustavu u Bosni i Hercegovini EPS LAŠTRO, svečano je otvorio novi pogon za proizvodnju EPS-a na površini od 5.000 m2 u Kreševu. Svečanosti je prisustvovalo više od 400 tvrtki iz Bosne i Hercegovine i regiona, kojima EPS LAŠTRO isporučuje styropor već dugi niz godina.

Upravo se čita:  Aerodrom Tuzla upravo je zabilježio rekordan maj: Očekuje se veliki pad

U izgradnju novih hala i instaliranje najsuvremenije opreme koja se može naći na svjetskom tržištu, investirano je 10 miliona KM, čime je EPS Laštro dodatno učvrstio vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. Proširenjem proizvodnih kapaciteta EPS LAŠTRO doprinosi očuvanju okoliša.

„Razvojem društva i suvremene tehnologije, raste i spoznaja o energetskoj učinkovitosti odnosno potrebi za uštedom sve skuplje energije. Styropor se pokazao kao najbolji izolator gledajući odnos cijene i rezultata uštede. Do sada je EPS LAŠTRO proizveo preko 55 miliona m2 fasadnog EPS-a a svojom ukupnom dosadašnjom proizvodnjom EPS LAŠTRO je doprinio uštedi oko 3,3 miliona tona lož ulja ili 13,2 miliona m3 ogrijevnog drveta.“, istaknuo je Marinko Laštro, direktor i vlasnik EPS LAŠTRO.

Upravo se čita:  Kompanija Bingo otvorila novu benzinsku pumpu: Benzin košta 2,41 KM po litru, a dizel 2,26 KM

Potreba stanovništva za smanjenjem troškova energije i očuvanja našeg okoliša doprinosi sve masovnijoj upotrebi EPS izolacije, a krajnji kupci su prepoznali kvalitet proizvoda kompanije EPS LAŠTRO i tradiciju dugu preko 25 godina.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo