Srijeda, 24 travnja, 2024

Erdoganov zamjenik u posjeti općini Visoko

Preporučeno

Bulent Arinc se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi

visoko

Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc, koji je jutros stigao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odmah nakon slijetanja na sarajevski aerodrom zaputio se ka Visokom gdje se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Upravo se čita:  SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Uz Arinca u posjeti općini Visoko nalaze se ambasador Turske u BiH Ahmet Yildiz i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

Nakon razgovora sa načelnicom Babić, Arinc će posjetiti Zenicu gdje će održati predavanje studentima Univerziteta u Zenici, sastati se sa rektorima turskih univerziteta IUS i Burch, te obići Odsjek za turski jezik i književnosti Univerziteta u Zenici. Arinc će posjetiti i turske vojnike koji djeluju u sastavu EUFOR-a.

Upravo se čita:  "Ne pamtimo ovako tešku situaciju": U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Zamjenik turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana sutra će u Sarajevu posjetiti mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegocine Alije Izetbegovića, nakon čega će sastati sa aktuelnim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ministrom vanjskih poslova ove zemlje Zlatkom Lagumdžijom.

Arinc će zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora i generalnim direktorom agencije Anadolija Kemal Ozturkom sutra posjetiti i Regionalnu direkciju agencije Anadolija u Sarajevu gdje će će biti gost uredničkog deska agencije Anadolija. Također, Arinc će posjetiti i Kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu.

Upravo se čita:  Transparency International o samovolji režima u RS-u: Otvara se prostor za kriminal i nekažnjavanje korupcije, a BiH se uvodi u neizvjesnost

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas