Subota, 10 lipnja, 2023

Erdoganov zamjenik u posjeti općini Visoko

Nemojte propustiti

Bulent Arinc se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi

visoko

Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc, koji je jutros stigao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odmah nakon slijetanja na sarajevski aerodrom zaputio se ka Visokom gdje se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Upravo se čita:  Građani BiH sve više kupuju odjeću iz druge ruke: Nosimo polovnu robu i iz Nigerije

Uz Arinca u posjeti općini Visoko nalaze se ambasador Turske u BiH Ahmet Yildiz i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

Nakon razgovora sa načelnicom Babić, Arinc će posjetiti Zenicu gdje će održati predavanje studentima Univerziteta u Zenici, sastati se sa rektorima turskih univerziteta IUS i Burch, te obići Odsjek za turski jezik i književnosti Univerziteta u Zenici. Arinc će posjetiti i turske vojnike koji djeluju u sastavu EUFOR-a.

Upravo se čita:  Šta piše u rezoluciji o Kosovu koju je Nenad Stevandić predložio poslanicima

Zamjenik turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana sutra će u Sarajevu posjetiti mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegocine Alije Izetbegovića, nakon čega će sastati sa aktuelnim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ministrom vanjskih poslova ove zemlje Zlatkom Lagumdžijom.

Arinc će zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora i generalnim direktorom agencije Anadolija Kemal Ozturkom sutra posjetiti i Regionalnu direkciju agencije Anadolija u Sarajevu gdje će će biti gost uredničkog deska agencije Anadolija. Također, Arinc će posjetiti i Kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu.

Upravo se čita:  Mijatović nikad glasniji: 'Gade mi se više “patriote” svih naroda i partijskih boja u BiH'

(Anadolija)

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo