Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Erdoganova poruka Izetbegoviću: Turska će se odlučno suprotstaviti bilo kakvom pokušaju separatizma

Autor:N1

Preporučeno

Izetbegović je zahvalio Erdoganu na kontinuiranoj podršci koju prijateljska Republika Turska i turski narod pružaju Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u telefonskom razgovoru su razmijenili bajramske čestitke, te su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Erdogan je “iskoristio priliku da svim Bošnjacima čestita Bajram, uz poruku da Republika Turska pažljivo prati situaciju i da čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu”, stoji na zvaničnoj Facebook stranici Bakira Izetbegovića.

Upravo se čita:  Isak: Brojni su primjeri policijske saradnje u regionu, neodgovorno je to predstavljati kao agresiju

Posebno je istaknuo da će se Republika Turska odlučno suprotstaviti bilo kakvom pokušaju separatizma, kao što je to činila i do sada.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu na kontinuiranoj podršci koju prijateljska Republika Turska i turski narod pružaju Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDA se zahvalio Erdoganu i na ličnom angažmanu koji se odnosi na Gazu, te izrazio nadu da će teror nad nedužnim palestinskom narodom što prije biti zaustavljen.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas