Subota, 13 srpnja, 2024

Erko Jun u Makarskoj trenira sa Manuelom Charrom

Preporučeno

U Makarskoj je počeo elitni borilački ljetni kamp u kojem treniraju i bosanskohercegovački MMA borac, fitness model i najpopularniji Bosanac na društvenim mrežama Ermin Junuzović alias Erko Jun, uspješni bh. bokser Damir Beljo i Damir Hadžović.

Organizator kampa je poznati hrvatski menadžer, a ujedno i vlasnik uspješnog düsseldorfskog UFD Gyma – Ivan Dijaković. On je na jednom mjestu okupio neke od najboljih boraca sa Balkana, a sa njima je i bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Manuel Charr. U Makarskoj su pored Erke Juna, Damira Belje i Damira Hadžovića i KSW prvak Roberto Soldić, Antun Račić, Salahdine Parnasse, David Zawada…

– Ideja o kampu u Makarskoj se svidjela i trenerima i borcima, pa smo se odlučili to napokon i realizirati. U Gradskom sportskom centru Makarska imamo sve što je potrebno za vrhunski kamp. Ove godine je plan da okupimo samo profesionalce i to ove elitne i u tome sam uspio. Plan je da se trenira tri puta dnevno. Što se tiče trenerske postave, tu je glavni trener iz UFD Gyma Ivan Hippolyte, za ‘stand-up’ dio je zadužen Milivoj Bajić, boks će na sebe preuzeti Aksu Sükrü – kaže Ivan Dijaković.

Erko Jun izazvao je veliku pažnju stanovnika Makarske, a mnogi od njih su vjerni pratioci našeg borca kojeg na Facebooku prati više od četiri miliona ljudi.

– Hvala Ivanu Dijakoviću na pozivu. Stvarno imamo vrhunske uslove. Čast mi je što treniram sa Manuelom Charrom. Iznenadio me je svojom jednostavnošću i odmah se vidi da je rođeni šampion. Ivan je sve odlično osmislio i okupio fenomenalnu ekipu boraca i trenera. Ovo će biti odlična priprema za nove mečeve i izazove u karijeri. Nažalost, koronavirus je sve u svijetu poremetio tako da još nisam siguran kada se vraćam u kavez, hoće li to biti u septembru, decembru ili tek naredne godine. Ipak, vrhunski borac uvijek mora biti spreman za sve vrste izazova – kaže Erko Jun.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas