Petak, 22 rujna, 2023

EUFOR najavio aktivnosti: Novopridošle snage se pripremaju za pojačano patroliranje i podršku partnerima u BiH

Preporučeno

Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH

Iz EUFOR-a je saopćeno kako se njihove nove snage u Bosni i Hercegovini pripremaju za naredne aktivnosti u povećanom obimu.

“Novopristiglo osoblje EUFOR-a se trenutno priprema za pojačane operativne patrole za podršku našim partnerima u Bosni i Hercegovini”, navode iz EUFOR-a na njihovom Twitter profilu.

Upravo se čita:  Afera "Konkurs u Domu zdravlja": "Suprug kandidatkinja dobio poziv od člana SDA, gdje su mu rekli da ima od njih žuti karton

Četiri čete s oko 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a, koje su stacionirane izvan Bosne i Hercegovine, predostrožnosti radi, od prošle sedmice dolaze u našu zemlju.

“Pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla bi potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, naveli su oni ranije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

Antidržavna politika Milorada Dodika na meti je kritika i domaće i međunarodne političke scene. Velika Britanija i SAD su...

Možda vas zanima i ovo