Četvrtak, 18 srpnja, 2024

EULEX primio zahtjev iz BiH za izručenje Keljmendija

Preporučeno

EULEX je dobio zahtjev Ministarstva pravde BiH za izručenje narko bosa Nasera Keljmendija, rekla je Srni portparolka EULEX-a Irina Gudeljević.

keljemendi“Zahtjev je stigao. Odmah smo ga proslijedili Ministarstvu pravde Kosova u čijoj je nadležnosti odlučivanje o ekstradiciji osoba sa Interpolove poternice”, rekla je Gudeljevićeva.

Ona je navela da je EULEX spreman da asistira kosovskim institucijama u izručenju Keljmendija, ukoliko ministar pravde Hajredin Kuči prihvati zahtjev.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Kosovska policija je 5. maja na području Prištine uhapsila Keljmendija, za kojim je Sud BiH u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom policijske akcije “Lutka”.

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim djelom ubistva.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

EULEX-ov sudija Keljmendiju je 9. maja odredio jednomjesečni pritvor na zahtjev EULEX-ovog tužioca Erika Larsona, a Keljmendi se tereti za ista krivična djela za koja ga tereti i pravosuđe BiH.

(Srna)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas