Subota, 22 lipnja, 2024

Evakuisani bh. državljani će biti smješteni u kampu Salakovac

Preporučeno

Ministar za izbjeglice i ljudska prava Sevlid Hurtić je kazao da će oni privremeno biti smješteni u kampu Salakovac kod Mostara.

Prva grupa bh. državljana i njihovih srodnika koji su evakuisani iz Gaze stigli su danas na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, gdje su ih dočekali članovi porodica ali i brojni građani Sarajeva koji su stigli da im iskažu podršku.

Ministar za izbjeglice i ljudska prava Sevlid Hurtić je kazao da će oni privremeno biti smješteni u kampu Salakovac kod Mostara.

Upravo se čita:  Danas počinje ljeto i kreće najžešći val vrućina. Dan će trajati čak 15 sati i 35 minuta

Zahvalio se ministarstvima sigurnosti i vanjskih poslova, istakavši da je uspješna evakuacija zajedničko djelo.

– Večeras dolazi drugi avion, svi će biti smješteni u Salakovcu kod Mostara. Obezbjeđeno im je sve. Vidjeli ste da ima dosta djece, pripremili smo ljude koji će pratiti djecu, kazao je Hurtić.

Naveo je da je najzahtjevniji dio posla bio sam dolazak ljudi te da će sada sve biti lakše. Napomenuo je kako je još jedan dio bh. građana ili njihovih srodnika u Gazi te da njima nije dozvoljen izlazak.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas