Petak, 1 ožujka, 2024

Evo ga opet, Dodik o odluci Schmidta: BiH ne postoji kao suverena zemlja

Preporučeno

On je rekao da BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište te da zagađuju cijeli politički život

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da će odluka Christiana Schmidta o nametanju odluke o finansiranju izbora imati dugoročne posljedice, te da se radi o čovjeku koji nema formalno imenovanje i ovlaštenja da interveniše.

On je naglasio da međunarodni faktor ili “ostatak tog PIK-a” neuvažavaju BiH i njene institucije.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

“Čovjeku se sve to zgadilo, pogotovo oni i njihov način odlučivanja. U situaciji kada je Savjet ministara BIH riješio značajan dio problema i ostalo je još nešto malo. Očigledno je da je njihova namjera da se nametnu kao faktor odlučivanja i time pogaze sve demokratske institucije i samu BiH. BiH ne postoji kao suverena država, ona je propala i to je zakucavanje te propasti od neodgovornih lica i struktura”, rekao je Dodik za radio Republike Srpske.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

On je rekao da BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište te da zagađuju cijeli politički život te da Šmit pukom silom nekoliko zemalja i arogancijom Britanije koja je to inicirala pokazuje mišiće u BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas