Subota, 20 srpnja, 2024

Evo šta se krije u pozadini Dodikove histerije! Zukan Helez ekskluzivno otkrio čiji avioni i dronovi “skeniraju” Dodika!

Autor:Face.ba

Preporučeno

Unatoč uvriježenoj jakoj svijesti o zlodjelima nad Bošnjacima u svijetu, još uvijek postoje oni koji negiraju najveće stradanje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata – genocid... najglasniji je Milorad Dodik.

Ministar odbrane BiH, Zukan Helez, ima – kako kaže – „najbolji penicilin za Dodikovo razdruživanje“ – dron imena „Bosanac“. Milorad Dodik pak reagira na ove izjave i snimke, ali nije prekjučer započela Dodikova histerija… Krenimo redom – piše Face.ba.

Ubrzo će nastupiti dva mjeseca od usvajanja Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Uskoro će se obilježiti i dvadeset deveta godišnjica počinjenog genocida nad Bošnjacima u julu 1995. godine. Unatoč uvriježenoj jakoj svijesti o zlodjelima nad Bošnjacima u svijetu, još uvijek postoje oni koji negiraju najveće stradanje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata – genocid… najglasniji je Milorad Dodik.

Ko promatra Dodika?

Tog historijskog dana, kada je čitavim svijetom odjeknula istina o Srebrenici – Dodik je, podsjećamo, organizirao čitav žadarmerijski garnizon – naivno misleći da će se Bošnjaci Srebrenice prepasti njegove „snage“.

Tog 23. maja 2024. godine, naime, održavala se sjednica Vlade RS, koja je posmatrana kao vid inata, prkosa Generalnoj skupštini UN-a koja je izglasala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Upravo se čita:  Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Istovremeno, ministar odbrane BiH, Zukan Helez, tog je dana boravio u Briselu, obavljajući svoje ministarske dužnosti. Helez nije tada mnogo detaljisao o samom sastanku; tek je ovlaš izjavio da je „zbog Srebrenice u sjedištu NATO-a, u Briselu“.

Tog je dana, u jutarnjim satima, po Srebrenici kružio avion koji je – kako se kasnije ispostavilo – bio glavni razlog Dodikove histerije.

Milorad Dodik je netom nakon informacije da avion nagleda čitavu BiH, uključujući i Srebrenicu, iznio salvu uvreda na račun Zukana Heleza.

“Institucije BiH nisu ništa uradile da zaustave tu osobu ni nakon brojnih lažnih iskaza, širenja govora mržnje i poziva na rat. Taj čovjek mlatara; opasan je i spreman na sve i, samim tim s pozicije na kojoj se nalazi, ugrožava bezbjednosnu situaciju”, izjavio je Dodik prije skoro dva mjeseca.

Upravo se čita:  Šta će se desiti 14. augusta: ‘Pokrenuta je ogromna promjena, BiH bi mogla biti kolateralna šteta’

Avioni, dronovi… Šta je Helez dogovorio?

Ministar odbrane Zukan Helez je u sinoćnjem izdanju “Bosanskog vjestnika” iznio sijaset dosad nepoznatih informacija. Ekskluzivno za FACE je otkrio i pojedinosti nadlijetanja Srebrenice u historijski važnom momentu za BiH.

„Srebreničanima sam obećao da će NATO nadlijetati Srebrenicu i sve sam dogovorio s Cavolijem u Briselu! Avion je poletio s Kosova, sletio u Dubrovnik… Niko nije znao za to osim mene!“, kazao je sinoć Helez.

General Cristopher Gerard Cavoli je inače komandant Savezničkog štaba NATO-a i američkih snaga za Evropu.

“Penicilin za razdruživanje” – dron “Bosanac”

Entitetske vlasti sve su glasnije i poduzetnije u vezi sa secesionističkim akcijama. Najnovija akcija je Sporazum o “mirnom razdruživanju RS i FBiH”. Ovaj je sporazum o tzv. mirnom razdruživanju donijela Narodna skupština RS prije nekoliko dana, tvrdeći da je sve “u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom”, iako ostaje nejasno kako, s obzirom na to da Bosna i Hercegovina nije zajednica država.

Upravo se čita:  Troškovi zaštite političara u BiH prelaze dva miliona maraka: Da li su opravdani?

Uslijedile su brojne reakcije nakon ovog poteza NSRS. Jedan od prvih koji je reagirao jeste ministar Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, koji je poslao znakovitu poruku secesionistima.

Naime, Helez je podijelio videosnimak drona, poručujući da je “on najbolji penicilin za razdruživanje, a pritom domaći”. U sinoćnjem izdanju “Bosanskog vjestnika” dao je i prijedlog imena za bh. dron – “Bosanac”. Poslao je i poruku bh. građanima.

„Svako razdruživanje, otkidanje dijela BiH je rat! Oni proizvode rat! Moram štititi ustavne nadležnosti! Poručujem građanima: sve nadziremo – i EUFOR i Ministarstvo odbrane BiH i NATO! Spremni smo! Nema opasnosti u BiH; sve smo provjerili s Džuvom!“, kazao je Helez.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas