Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Evo šta su sve uzimali porezni inspektori da ne pišu kazne: Vruća jagnjetina, rinfuzna jabuka i naravno novac

Osumnjičeni su nekoliko mjeseci bili na meti istražilaca, a tokom istrage zabilježen je veliki broj komunikacija između poreskih inspektora.

Preporučeno

Uhapšeni porezni inspektori terete se za ukupno 20 krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja, primanja mita i trgovine uticajem.

Za najveći broj krivičnih djela i to 12 tereti se Uroš Zec koji je ujedno i prvoosumnjičeni, zatim Dejan Lazić za sedam krivičnih djela, dok se Miloš Janjić tereti za samo jedno djelo i to zloupotrebu službenog položaja.

Izvor Srpskainfo otkrio je da je omiljena lokacija gdje su sklapani dilovi za oprost poreskih dugovanja, inspektorima bio poznati banjalučki restoran u kojem se poslužuje vruća jagnjetina.

Upravo se čita:  Policija u Vogošći oduzela vozilo vozaču bez vozačke dozvole s dugom od 15.783,60 KM

Određeni poslovi sklapani su i u kafani, ali prava je poslastica ipak, bio ručak.

– I gladni smo i žedni – govorili su inspektori Zec i Lazić poreskim dužnicima, obećavajući im da će za “par stoja eura” srediti poreska dugovanja.

Od vlasnika jedne ribarnice osumnjičeni Zec je navodno, uzeo 1.300 kilograma rinfuzne jabuke, nakon što mu je dojavio kada dolazi porezna kontrola u kojoj su bile radne kolege osumnjičenog.

Upravo se čita:  U RS-u za "crni petak" potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

U drugom predmetu Zec i Janjić su uzeli 1.800 maraka od nesrećne žene koja je mislila da će taj novac biti uplaćen za otplatu poreznog duga.

Podsjetimo, Srpskainfo je ekskluzivno objavila da je pored trojice uhapšenih poreznih inspektora Republike Srpske kojima je određen pritvor, pod lupom Tužilaštva još najmanje četvoro osumnjičenih.

Ovi osumnjičeni terete se za krivična djela davanja mita.

Porezni inspektori Uroš Zec, Miloš Janjić i Dejan Lazić pritvoreni su na mjesec dana odlukom Okružnog suda u Banja luci zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

Upravo se čita:  Ljudi iz BiH odlaze jer se plate isplaćuju u “kovertama”

Osumnjičeni su nekoliko mjeseci bili na meti istražilaca, a tokom istrage zabilježen je veliki broj komunikacija između poreskih inspektora.

Sve će biti dio materijalnih dokaza u budućem krivičnom postupku.

Porezni inspektori Srpske Zec, Janjić i Lazić terete se za krivična djela zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i primanja mita.

Istragom u ovom slučaju rukovodi Republičko javno tužilaštvo.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo