Srijeda, 22 svibnja, 2024

Evo šta su sve uzimali porezni inspektori da ne pišu kazne: Vruća jagnjetina, rinfuzna jabuka i naravno novac

Preporučeno

Osumnjičeni su nekoliko mjeseci bili na meti istražilaca, a tokom istrage zabilježen je veliki broj komunikacija između poreskih inspektora.

Uhapšeni porezni inspektori terete se za ukupno 20 krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja, primanja mita i trgovine uticajem.

Za najveći broj krivičnih djela i to 12 tereti se Uroš Zec koji je ujedno i prvoosumnjičeni, zatim Dejan Lazić za sedam krivičnih djela, dok se Miloš Janjić tereti za samo jedno djelo i to zloupotrebu službenog položaja.

Izvor Srpskainfo otkrio je da je omiljena lokacija gdje su sklapani dilovi za oprost poreskih dugovanja, inspektorima bio poznati banjalučki restoran u kojem se poslužuje vruća jagnjetina.

Upravo se čita:  Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti "crveno nebo iznad BiH"

Određeni poslovi sklapani su i u kafani, ali prava je poslastica ipak, bio ručak.

– I gladni smo i žedni – govorili su inspektori Zec i Lazić poreskim dužnicima, obećavajući im da će za “par stoja eura” srediti poreska dugovanja.

Od vlasnika jedne ribarnice osumnjičeni Zec je navodno, uzeo 1.300 kilograma rinfuzne jabuke, nakon što mu je dojavio kada dolazi porezna kontrola u kojoj su bile radne kolege osumnjičenog.

Upravo se čita:  Zapaljeni skupocjeni Porsche je u vlasništvu sarajevskog advokata

U drugom predmetu Zec i Janjić su uzeli 1.800 maraka od nesrećne žene koja je mislila da će taj novac biti uplaćen za otplatu poreznog duga.

Podsjetimo, Srpskainfo je ekskluzivno objavila da je pored trojice uhapšenih poreznih inspektora Republike Srpske kojima je određen pritvor, pod lupom Tužilaštva još najmanje četvoro osumnjičenih.

Ovi osumnjičeni terete se za krivična djela davanja mita.

Porezni inspektori Uroš Zec, Miloš Janjić i Dejan Lazić pritvoreni su na mjesec dana odlukom Okružnog suda u Banja luci zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

Upravo se čita:  Sud BiH odbio izreći mjere zabrane influenserki Adni Helić

Osumnjičeni su nekoliko mjeseci bili na meti istražilaca, a tokom istrage zabilježen je veliki broj komunikacija između poreskih inspektora.

Sve će biti dio materijalnih dokaza u budućem krivičnom postupku.

Porezni inspektori Srpske Zec, Janjić i Lazić terete se za krivična djela zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i primanja mita.

Istragom u ovom slučaju rukovodi Republičko javno tužilaštvo.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas