Petak, 1 prosinca, 2023

Evropska komisija objavila ispravku u Izvještaja napretku BiH

Delegacija Evropske unije u BiH oglasila se saopćenjem sa ispravkom koja se odnosi na Izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka EU.

Preporučeno

BiH je jučer dobila uslovno zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. Delegacija Evropske unije u BiH oglasila se saopćenjem sa ispravkom koja se odnosi na Izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka EU.

“Željeli bismo razjasniti da Europska komisija “preporučuje” otvaranje pristupnih pregovora s BiH kada se postigne potrebni nivo usklađenosti.

Upravo se čita:  “Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Upotreba izraza “preporučit će” u ranijoj verziji izvještaja o BiH i tweeta Komisije bila je pogreška”, saopćili su iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

– Predsjednica EK je pojasnila da su naša vrata otvorena i to širom, a sada je na BiH da izvrši potrebne reforme, kazao je jučer šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo