Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Evropska komisija objavila ispravku u Izvještaja napretku BiH

Preporučeno

Delegacija Evropske unije u BiH oglasila se saopćenjem sa ispravkom koja se odnosi na Izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka EU.

BiH je jučer dobila uslovno zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. Delegacija Evropske unije u BiH oglasila se saopćenjem sa ispravkom koja se odnosi na Izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka EU.

“Željeli bismo razjasniti da Europska komisija “preporučuje” otvaranje pristupnih pregovora s BiH kada se postigne potrebni nivo usklađenosti.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija čuva se kredibilitet UN-a

Upotreba izraza “preporučit će” u ranijoj verziji izvještaja o BiH i tweeta Komisije bila je pogreška”, saopćili su iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

– Predsjednica EK je pojasnila da su naša vrata otvorena i to širom, a sada je na BiH da izvrši potrebne reforme, kazao je jučer šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Izdvajamo

Izdvajamo

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom...

Još vijesti za vas