Petak, 1 ožujka, 2024

Evropski parlament zabranio ulazak u zgradu ruskim lobistima

Preporučeno

Evropski parlament je pozvao Evropsku komisiju i Evropsko vijeće da takođe blokiraju lobiste koji su povezani sa Rusijom.

Evropski parlament jučer je zabranio ulazak u zgradu lobistima koji zastupaju interese Rusije u vrijeme njene invazije na Ukrajinu.

„Predstavnici ruskih kompanija više ne mogu da uđu u Parlament, a odluka stupa na snagu odmah. Ne smijemo im dozvoliti ni najmanji prostor da šire propagandu i lažni toksični narativ o invaziji“, napisla je na Twitteru predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Metsola je naložila stručnim službama Parlamenta da obrate pažnju i na druge ruske kompanije čiji predstavnici bi mogli da šire lažne informacije o ratu u Ukrajini ili da pokušaju da zaobiđu sankcije Evropske unije, piše FoNet.

Evropski parlament je pozvao Evropsku komisiju i Evropsko vijeće da takođe blokiraju lobiste koji su povezani sa Rusijom.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Ti lobisti i dalje imaju pristup institucijama Evropske unije posredstvom evropskog registra lobista, zbog čega pozivamo predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela da osigura da im se zabrani svaki pristup, saopšteno je iz EP.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas