Subota, 13 srpnja, 2024

Feđa Štukan ponovo zadržan na beogradskom aerodromu

Autor:N1

Preporučeno

Informaciju su za Novu potvrdili njegovi advokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Prema izvještajima srpskih medija, na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu ponovo je zadržan bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan. Njegovi advokati, Sead Spahović i Ahmed Delimeđac, potvrdili su ovu informaciju za portal Nova.

Podsjetimo, sredinom juna prošle godine, bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Taj incident dogodio se ubrzo nakon što je Štukan javno podržao proteste “Srbija protiv nasilja” i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za mladića Adnana koji se bori za život: Vlada FBiH utvrdila izmjene Zakona o transplantaciji organa

Nedugo potom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je Štukana “kriminalcem”, dok je dnevni list “Politika” o njemu pisao kao o “muslimanskom ekstremisti”.

Feđa Štukan je krajem januara ove godine izjavio za N1 da nikada nije dobio zvaničnu informaciju o zabrani ulaska u Srbiju.

„Kasnije sam iz Vučićevog kabineta saznao da jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, ta će odluka biti ukinuta. Ja znam, čak i ako se promijeni vlast, da neću biti tačka dnevnog reda na zasjedanju, tako da je ovo vjerovatno doživotna mjera“, rekao je tada Štukan.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas