Utorak, 18 lipnja, 2024

FHMZ izdao narandžasto upozorenje, ostanite kući ako baš ne morate vani

Preporučeno

Udari vjetra se očekuju od 3 do 18 sati, a padavine sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog jakog do olujnog udara vjetra, te lokalno jače pljuskove.

Udari vjetra se očekuju širom zemlje, a lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Udari vjetra se očekuju od 3 do 18 sati, a padavine sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Napominje se da će udari juga biti između 60 i 80, lokalno do 90 km/h. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima će biti od 20 do 40, lokalno do 50 l/m2.

Upravo se čita:  Sud BiH više nema novca za advokate po službenoj dužnosti: Entitetske advokatske komore ogorčene

Preporuke, mjere, prema WMO (Svjetska meteorološka organizacija)
Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena.
Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom.
Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi.
Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vremenska za nedjelju

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetrovito u cijeloj zemlji uz umjereno i jako jugo, povremeno sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Upravo se čita:  Kakvu "tajnu" krije ministar Helez i šta ćemo vidjeti u BiH? "Nabavljamo nešto što nema niko u regionu"

U Sarajevu danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padavina se očekuje od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 7:00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan Sedlo i Sokolac 10, Bijeljina i Livno 12, Široki Brijeg 13, Sarajevo i Trebinje 14, Bugojno i Zenica 15, Mostar, Srebrenica i Tuzla 16, Bihać i Doboj 17, Prijedor i Sanski Most 18, Banja Luka 19 i Neum 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas