Nedjelja, 16 lipnja, 2024

FHMZ: Nakon iznadprosječnih temperatura u BiH se “vraća” zima

Preporučeno

Nakon dugotrajnog iznadprosječno toplog perioda, od ponedjeljka (08.01.) očekujemo vremenske uslove koje će biti prikladnije dobu u kojem se nalazimo.

Federalni hidrometerološki zavod objavio je detaljnu vremensku prognozu za naredni period. Nakon iznadprosječnih temperatura vraća se dašak zime.

Do kraja prve sedmice u Novoj godini zadržaće se nadprosječno visoke temperature zraka, ali i nestabilno vrijeme sa kišom. Više kiše izgledno je u južnim i zapadnim područjima. U nedjelju (07.01.) na planinama i u Krajini uz pad temperature zraka moguć je i snijeg. Minimalne temperature zraka varirat će od 3°C do 8°C u Bosni, na području Hercegovine od 6°C do 10°C. Najviše dnevne temperature između 8°C i 14°C u Bosni, do 16°C na jugu zemlje.

Upravo se čita:  Nova pravila u Njemačkoj: Veće šanse za zapošljavanje radnika iz BiH i zemalja regiona

Nakon dugotrajnog iznadprosječno toplog perioda, od ponedjeljka (08.01.) očekujemo vremenske uslove koje će biti prikladnije dobu u kojem se nalazimo. U Bosni se prognozira slab snijeg i temperature zraka sa negativnim predznakom. Na području južne Hercegovine neće biti mraza, ali će osjećaj hladnoće pojačavati umjerena bura.

Stabilizacija vremenskih prilika moguća je od od (11.01.) Jutarnje temperature kretat će se između -8°C i -2°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -3°C i 3°C, u Hercegovini do 6°C.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas