Srijeda, 24 travnja, 2024

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Preporučeno

Fikret Hodžić se danas oglasio na društvenoj mreži Instagram oštrom porukom, prije svega kolegama novinarima.

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora “Srebrene maline”, koji su osuđeni u aferi “Respiratori”, na šest, odnosno pet godina zatvora.

Oni su podnijeli zahtjev za odgodu odlaska u zatvor, a nakon toga, isto je uradio i bivši premijer FBiH Fadil Novalić. Podsjećamo da oni imaju pravo žalbe na odluku Suda BiH o odbijanju zahtjeva.

Hodžić se danas oglasio na društvenoj mreži Instagram oštrom porukom, prije svega kolegama novinarima.

“Još uvijek sam tu, a koliko dugo sigurno ćemo zajedno saznati od mojih kolega kojima je i dalje najbitnija vijest kada ću ja u zatvor. Valjda trenutno u našoj zemlji nema ništa što je bitnije od toga ili samo pisanjem o mom procesu sakrivaju puno veće i gore procese od ovoga, a o kojima, gle čuda, slabo ko da napiše bilo šta”, napisao je Hodžić.

Hodžić dalje navodi da onog trenutka kada pojedini shvate da od slobodnog čovjeka se ne može napraviti rob, jer je slobodan čovjek slobodan i u zatvoru, vjerovatno će biti najlakše njima.

“Borba za istinu neće stati onda kada ja ne budem imao mogućnost da pišem na ovakav način, naprotiv, borba će tek tada da krene, a svi ćete vi biti svjedoci toga. Goete je rekao da ste slobodni onda kada vam je savjest čista, a ja sam slobodniji više nego ikad. U potpisu onaj kojeg su osudili za djelo za koje mu nikad nisu ni sudili”, poruka je Hodžića.

Podsjećamo, Fikret Hodžić je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog afere “Respiratori”, a firma “Srebrena malina”, čiji je vlasnik Hodžić, treba da plati kaznu od 200.000 KM, te da vrati nezakonito stečene 694.000 KM.

Hodžić i Solak su se trebali javiti na izvršenje kazne danas, ali to je prolongirano do pravosnažnosti odluke o njihovom zahtjevu.

Inače, posljednje objave Hodžića na Instagramu su vezane za predmet u kojem je osuđen.

Prošle sedmice je sličnu, ali kraću poruku imao i to sa riječima: “Kada vas unaprijed osude, onda ste osuđeni da dokazujete nevinost. To što sam osuđen, ne znači da sam kriv. I, zato, nastavljamo pravnu bitku”, te najavio da je iduća instanca Ustavni sud BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas