Subota, 20 travnja, 2024

Firma “Alma Ras” nakon informacije o 50 otkaza: Susrećemo se s izazovima koje je pogodilo i globalno tržište

Preporučeno

Jučer su mediji objavili informaciju kako će više od 50 radnica iz bh. kompanije “Alma Ras” dobiti otkaz nakon povratka sa godišnjeg odmora. Radi se o pogonu u Bosanskom Petrovcu.

Danas su se iz “Alma Rasa” oglasili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

“Usljed pada potražnje, odnosno inflacije na glavnim tržištima, u zapadnoj Evropi gde Alma Ras najviše posluje, došlo je do neizvjesnosti opstanka pogona u Bosanskom Petrovcu, gdje radi 52 uposlenika.

Za sada, uposlenici iz ovog pogona u radnom odnosu ostaju do 1. septembra, a do tog perioda iskoristit će godišnji odmor. Kako navode iz kompanije Alma Ras, tačnu informaciju o prekidu ili nastavku rada će imati do kraja augusta. Čelni ljudi ove kompanije, trenutno su, u kontaktu s poslovnim partnerima i nastoje naći rješenje.

Ukoliko dođe do zatvaranja, Alma Ras će ispoštovati sve zakonske obaveze prema radnicima i dobavljačima, bez izuzetka.

„Perspektiva poslovanja Alma Ras i saradnja s trenutnim partnerima je stabilna. Ostali proizvodni kapaciteti i djelatnosti kompanije nastavljaju s neometanim radom. Smatramo da je ova situacija privremena i da ćemo uspjeti ispregovarati s postojećim i potencijalnim kupcima povećanje obima posla“, stav je Uprave kompanije Alma Ras.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas