Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Fočak se dopisivao sa prevarantom misleći da je žena, pa ostao bez 3.500 KM

Preporučeno

Nakon što je dao lažne podatke o sebi, prihvatao je a potom i zahtijevao novac koji je oštećeni R.N. i uplaćivao putem telefonske elektronske dopune.

Policija tereti B.S. iz Milića da je prevario Fočaka R.N. kojem se putem društvenih mreža predstavljao kao žena navodeći ga da mu uplati oko 3.500 maraka.

Službenici Policijske uprave Foča su Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje podnijeli izvještaj protiv B.S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

“Osumnjičeni se osobi R.N. na društvenoj mreži i aplikacijama na mobilnom telefonu lažno predstavljao koristeći profil ženske osobe” navode iz PU Foča.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za mladića Adnana koji se bori za život: Vlada FBiH utvrdila izmjene Zakona o transplantaciji organa

Nakon što je dao lažne podatke o sebi, prihvatao je a potom i zahtijevao novac koji je oštećeni R.N. i uplaćivao putem telefonske elektronske dopune.

Taj novac je osumnjičeni nakon prebacivao na kladioničarske račune sa kojim je dalje raspolagao.

“Na ovaj način je osumnjičeni pribavio za sebe ili drugog protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.500 maraka”, piše u saopštenju.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

Policija apeluje na građane da budu obazrivi na društvenim mrežama, da obraćaju posebnu pažnju na prihvatanje prijatelja i određenih aplikacija te da ne uplaćuju novac niti dopune putem mobilnih telefona nepoznatim neprovjerenim osobama, da provjere određene podatke, te da vode računa o ličnoj zaštiti na internetu da ne bi postali žrtve.

“Takođe apelujemo da je potrebno preduzeti i sve mjere na svojoj zaštiti i zaštiti svojih računa dupla autentifikacija prilikom postupanja, primanje obavijesti ukoliko se njihovom računu pristupa sa novog uređaja i slično”, navode iz policije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

Iz kiseljačkog JP “Vodovod i kanalizacija” jutros, je saopćena informacija o redukciji vodosnabdijevanja na određenim područjima. Iz ViK-a Kiseljak je...

Još vijesti za vas