Subota, 20 travnja, 2024

Fotografija teško pretučenog mladića (22): Pretukli ga u centru Sarajeva u kafiću Sloga

Preporučeno

Dvadesetdvogodišnjeg Filipa M. u subotu navečer, kako je rekao, ni krivog ni dužnog, brutalno su pretukli zaštitari u kafiću Sloga u Pruščakovoj ulici u Sarajevu.

Filip M.: Džaba sam im govorio da prestanu
Filip M.: Džaba sam im govorio da prestanu

Ovaj mladić zadobio je frakturu nosne kosti i maksilarnih sinusa, zbog čega mu je ukazana pomoć u Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, potvrđeno je iz bolnice Koševo. Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode da su zbog nanošenja teških povreda uhapsili 23-godišnjeg J. J.

Filipa M. novinari Oslobođenja su jučer zatekli u njegovoj kući u sarajevskom naselju Švrakino Selo. Vidno isprebijan, jedva je ispričao da je, u subotu, nakon skoro tri godine pauze, sa nekoliko prijatelja otišao u Slogu.

Upravo se čita:  Poznat identitet nastradalog čuvara u velikom požaru u Srebreniku: Radi se o demobilisanom borcu Armije RBiH

“Prije tri godine kada sam bio u Slogi, također je bila neka frka, i tada sam odlučio da neko vrijeme ne idem tamo. I kada sam se nakanio da odem, evo šta mi se desilo”, priča Filip M, dodajući da je batine dobio kada je pokušao da spriječi tuču.

“Ja i moji prijatelji nismo popili ni pive, kada je u našoj blizini došlo do naguravanja između meni nepoznatih mladića. Krenuo sam samo da ih razvadim i da se smiri situacija. U jednom trenutku neko me uhvatio za rame, stavio mi ruku oko vrata i udario me. Kada sam mu uzvratio, pritrčala su neka tri mladića i počela me udarati sa svih strana.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić razgovarali s generalnim sekretarom UN-a Antóniom Gutteresom u New Yorku

Savili su mi ruke iza leđa, i dok su me vodili tako savijenog, udarali su me koljenima u lice. Hajde što su me tukli gore na spratu, nego su me nastavili tući i kada su me izveli napolje. Džaba sam im govorio da prestanu… Tek kasnije sam shvatio da su to bili zaštitari”, priča Filip M.

Upravo se čita:  Poražavajući podaci: 50 posto djece iz BiH poslije školovanja ide u inostranstvo

On dodaje da ga je zaprepastio postupak tih zaštitara. Priča da je u Irskoj diplomirao ekonomiju i da je tamo izlazio u diskoteke i pabove.

“Tamo se češće tuku u kafićima nego u Sarajevu. Ali, tamo zaštitari izgrednike svežu i pozovu policiju i ne napadaju prvi i to bez razloga”, kaže Filip M.

Njegov otac Franjo M. najavio je tužbu protiv vlasnika Sloge, s obzirom na to da je u svom objektu angažovao osobe koje ne pripadaju nijednoj zaštitarskoj agenciji.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas