Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Frizeri u Sarajevu digli cijene: Kreću se od 25 do 80 KM

Preporučeno

Građani Sarajeva nisu oduševljeni ovim poskupljenjem, ali razumiju situaciju.

U Sarajevu su cijene šišanja značajno porasle, pa tako muškarci za ovu uslugu sada plaćaju između 25 i 80 KM, ovisno o frizerskom salonu i kvaliteti usluge.

Prije samo nekoliko godina, cijena šišanja u Sarajevu bila je znatno niža. U prosjeku, šišanje se moglo obaviti za 10 do 20 KM. Veći broj frizerskih salona nudio je pristupačne cijene, što je omogućavalo većini građana da redovno održavaju svoj izgled bez većeg finansijskog opterećenja. No, ekonomska situacija, inflacija i rast troškova poslovanja doveli su do postepenog povećanja cijena u posljednjih nekoliko godina.

Upravo se čita:  Kako je došlo do lančane havarije na Balkanu 21. juna: Sve je počelo prekidima na dva dalekovoda

Jedan od vlasnika frizerskog salona u Sarajevu, koji je želio ostati anoniman, izjavio je: “Troškovi poslovanja su porasli. Cijene zakupa prostora, struje, vode, kao i nabavka kvalitetnih proizvoda za kosu, sve su to faktori koji su nas natjerali da podignemo cijene. Trudimo se pružiti najbolju moguću uslugu našim klijentima, ali moramo pokriti i svoje troškove.”

Upravo se čita:  Sladić nema dobre vijesti ako su vam dosadile vreline: Ovo nije vrhunac ljeta!

Cijene šišanja variraju ovisno o lokaciji salona, kvaliteti usluge i dodatnim uslugama koje se nude. Luksuzniji saloni u centru grada, koji nude vrhunske proizvode i dodatne tretmane, naplaćuju do 80 KM za muško šišanje. S druge strane, manji saloni u još uvijek drže nešto niže cijene, koje se kreću oko 25 KM.

Građani Sarajeva nisu oduševljeni ovim poskupljenjem, ali razumiju situaciju. “Ranije sam plaćao 10 KM za šišanje, a sada plaćam 25 KM. Znam da je sve poskupilo, ali moramo se prilagoditi,” izjavio je jedan od redovnih klijenata sarajevskih frizera.

Upravo se čita:  Ministar nema dobre vijesti za penzionere: Delić se trudio odgovoriti zbog čega ne može povećati penzije

Frizeri i dalje pokušavaju zadržati svoje klijente nudeći različite pogodnosti, popuste za redovne klijente ili pakete usluga koje uključuju šišanje, pranje kose i stiliziranje.

Iako je šišanje postalo skuplje, kvaliteta usluga u sarajevskim frizerskim salonima ostaje visoka, a frizeri se trude da svaki klijent izađe iz salona zadovoljan.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas