Četvrtak, 23 svibnja, 2024

FUP “češljao” i hapsio u bh. gradu: Uhapšene dvije osobe zbog prevare “teške” više od 200.000 KM

Preporučeno

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga krivičnog djela.

Pripadnici Federalne uprave policje (FUP), u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i Policijske uprave (PU) Banja Luka, na području Banja Luke izvršili su pretrese na dvije lokacije i uhapsili dvije osobe.

Radi se o I. M. (48) i Đ. J. (33). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju.

Upravo se čita:  Na čekanju imenovanje Marina Vukoje? Bošković potvrdio: Odgođena sjednica Komisije za izbor i imenovanje

Prevaru su uradili na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, 17. jula 2019. godine sa preduzećem “MI Rakitno” sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili.

Kao garanciju su priložili mjenicu bez pokrića, a tim radnjama su oštetili navedeno preduzeće za 205.000 KM.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija čuva se kredibilitet UN-a

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga krivičnog djela.

Uhapšeni su privedeni u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, aktivnosti su sproveden po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Izdvajamo

Izdvajamo

Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

Amela Čičkušić, te njeno dvoje djece Amar (2015) i Ajna (2022), koje je u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju...

Još vijesti za vas