Utorak, 27 veljače, 2024

Gavrankapetanović ili Pilav: Nastavljen ‘rat’ NIP-a i SDP-a oko pozicije direktora KCUS-a

Autor:Patria

Preporučeno

Navodno, prema pisanju portala vijesti.ba na mjesto generalnog direktora definitivno će biti imenovan specijalista torakalne hirurgije dr. prim. sc. med. Alen Pilav. Pilav je i trenutni vršilac dužnosti generalnog direktora.

Javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu trebao bi biti okončan u ponedjeljak. Ali, vijesti o tome ko će naslijediti Sebiju Izetbegović se smjenjuju.

Tada će, navodno, prema pisanju vijesti.ba na mjesto generalnog direktora definitivno biti imenovan specijalista torakalne hirurgije dr. prim. sc. med. Alen Pilav. Pilav je i trenutni vršilac dužnosti generalnog direktora.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Jer utvrđeno je, navodno, da Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava uslove za vršenje funkcije generalnog direktora.

Ali ovo demantuje Gavrankapetanović te Raport objavljuje:

“Vijest je da ja ne ispunjavam uslove za vršenje funkcije generalnog direktora jer ne posjedujem Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove. Po tom pitanju želim da izjavim da posjedujem Diplomu o završenom postdiplomskom studiju Upravljanje kvalitetom u zdravstvu na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu koja ima daleko veću vrijednost i kvalitet edukacije nego minimalno propisani Certifikat o kontinuiranoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta”, kazao je Gavrankapetanović.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

A, zapravo je na sceni svojevrsni rat SDP-a i NIP-a. Ranije je dogovoreno da mjesto direktora KCUS-a ide NIP-u, te je odluka pala da to bude Ismet Gavrankapetanović, međutim struktura SDP-a koju predvodi Nermin Nikšić nije najsretnija ovim rješenjem.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas